Ki veri el a Fideszt?

2018. március 08. 12:11

Épp annyira van okuk protestálni, mint 2010-ben, amikor a Gyurcsány-éra végleges lezárása érdekében ötszázezerrel többen voksoltak a Fideszre, mint ahányan 2002 óta amúgy szoktak.

2018. március 08. 12:11
Gazda Albert
Magyar Nemzet

„A fejlemény pontos hatása ma még nem ismeretes, de hogy nemcsak az ellenzéki pártoknak, hanem a Fidesz-világon kívüli szavazóknak is lendületet adott, az kétségtelen. A konstelláció tehát, ami a nyomában előállt, alig emlékeztethet a korábbira. A szürkeség helyét elfoglalták a színek. Ezek után egy hetekkel korábbi kutatás alapján értekezni arról, hogy egy adott körzetben a jobbikosok hány százaléka lenne hajlandó átszavazni a balos jelöltre – vagy fordítva –, abszolút értelmetlen, félrevezető és kártékony.

Főként annak tükrében, hogy a mai magyar ellenzék pártjait és híveiket egyáltalán nem jellemzi szektás attitűd (szemben Orbán Viktor és a Fidesz alaposan átalakult táborának egy részével, illetve Gyurcsány Ferenc DK-elnök legvirgoncabb rajongóival). Ezeknek az embereknek is vannak nézeteik, elveik, morális megfontolásaik, de nyilvánvaló, hogy egyre többen lennének hajlandók arra, hogy a vezérközpontú rezsim buktatása érdekében megkössék a maguk apró kompromisszumát, és taktikusan ikszeljenek a szavazófülkében. Kedvenc pártjukra – de a legesélyesebb egyéni jelöltre. Annál inkább, mert immár épp annyira van okuk protestálni, mint 2010-ben, amikor a Gyurcsány-éra végleges lezárása érdekében ötszázezerrel többen voksoltak a Fideszre – 2,7 millióan –, mint ahányan 2002 óta amúgy szoktak. Nem kétséges: abban a tömegben bőven voltak liberálisok és baloldaliak is.”

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2018. március 09. 15:59
Valaki verje mán el galbi pöcsét, annyira vágyik már arra, hogy valami jól el legyen verve..
catalina9
2018. március 09. 10:09
Gazda elvtárs terel, hasbarázik...már-már stumpfi szinten...fügettlennül...
venin
2018. március 09. 05:08
Gazda Albert kiveri magának nyílvánosan...
oskar
2018. március 08. 21:36
Már a cím sem helyes! Mi az, hogy "veri"?? Demokráciában azok kormányoznak akik olyan programot mutatnak amelyből a választók többsége a jövönét jobbnak látja mint a más szereplők által felkínált programokból. Az, hogy Orbánt leváltani, nem program! Magamból kiindulva, sokszor gondolkoztam azon, hogy elég egy kormányzáshoz 8 év. Hogy jöjjön már egy másik erő amely programjából jobbnak látnám a jövőt. Van? Nincs! Nekem, családomnak, barátaimnak, városoknak, nemzeteknek vajon attól jobb lesz ha sok embert börtönbe csuknak? Hogy volt egy vej aki kikérte magának " nagyon is, mi az hogy!" Most a másik vej szintén ezt mondhatja. Hogy jönne egy másik vej?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!