Alföldi 2006-ban nem akart ordítani

2018. március 27. 07:30

Vajon miért nem ordítottál akkor Robi?

2018. március 27. 07:30
Apáti Bence
Origo.hu/888

„És sosem fogom elfelejteni, hogy az akkori hatalom, akivel te nagy haverságban voltál, hogyan tanította meg az egyik Ferenciek terei kocsmába bemenekült fiataloknak – tomfák és viperák segítségével –, hogy a legkevésbé sincs oda attól a gondolattól, ha a 16 éves gyerekek kinyitják a szájukat.

Emlékeim szerint neked akkor a Heti Hetes című műsorban lett volna lehetőséged ordítani az igazságtalanság ellen. De te nem ordítottál.

Csak kussoltál, mint egy ócska, kollaboráns, megvett propagandista.

Vajon miért nem ordítottál akkor Robi?

Miért maradtál csöndben, amikor az akkori hatalom válogatás nélkül ütött mindenkit, aki azért merészkedett az utcára, hogy kinyissa a száját?

Most meg ordítanál pár csekk miatt? Az igazságtalanság miatt?

Én akkor a fájdalomtól ordítottam, mikor elsodort a lovasroham a Deák és Astoria között. Te nem ordítottál Robi. Te teli szájjal röhögcséltél valahol. Talán pont az RTL stúdiójában.

Amikor engem – amikor minket – ütöttek-vertek. Amikor a földön rugdostak minket. Amikor lőttek ránk.

Te nem ordítottál.

Te akkor csöndben voltál.

Nekem te ne beszélj igazságtalanságról!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szívemből magyar
2018. március 27. 15:44
Alföldi ekkoriban a heti hetesben azt mondta ordítozás helyett, hogy menjenek a francba a tüntetők.
Mich
2018. március 27. 15:32
"Vajon miért nem ordítottál akkor Robi? " Mert teli szájjal nem lehet...
HattoryHanzo
2018. március 27. 12:41
Oké, és Te mit csináltál, Bencus? Megszakítottad a kapcsolatodat a rezsimmel? Felmondtál az állami ( ezek) pénzén működő Operaházban? Elmentél külföldre emigrációba, egy ilyen tehetséges balettművészért, gondolom, kapkodtak a világ vezető balettos műhelyei, pl. : az Ausztrál Balett, a moszkvai Bolsoj balett-társulata, a brit Királyi Balett, a Kanadai Nemzeti Balett és a San Franciscó-i Balett próbatermei mind-mind nyitva álltak előtted? Így 12 évvel a 2006.-os Forradalom és Szabadságharc után már elmondhatod. Picit üldöznek majd, de hát szegény jobber művészeknek mindig ez volt a sanyarú sorsa
kunfia
2018. március 27. 12:20
Ne higgy! Kit érdekel,hogy Te mit hiszel. Abban viszont biztos vagyok,hogy az,aki ilyen svunggal tisztítja Orbán fenekét,mint itt néhányan,az maximum a Fidesz gyűlésén lehetett akkor,onnan meg iszkolt haza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!