Ki kell pucolni az internetes kloákát

2017. december 01. 10:48

Nem az internet szülte a gyűlöletet: csupán láthatóvá tette.

2017. december 01. 10:48
Inés Arrimadas
El Mundo

„Nem az internet szülte a gyűlöletet: csupán láthatóvá tette. De ez a fajta nyilvánosság lehetővé teszi, hogy követőkre találjon a gyűlölet, ami aláássa a közösségi moralitást. Emiatt van szükség az internet szabályozására: mert bár azt hisszük, hogy az internet egy virtuális tér, valójában ez a való életnek a technológián keresztül történő kifejeződése.

A közösségi média nem válhat olyan nem kívánatos gettóvá, ahová az állam nem teszi be a lábát. A bíróságok, ítéleteikkel viszont csak lassan-lassan töltik fel ezt a szabályozatlan anonim teret, ahol névtelen agresszorok vannak jelen és folyamatosan kinyilvánítják legrosszabb érzelmeiket. Az anonim profilok azt csinálnak, amit akarnak, és ha nem is mindig, de az esetek többségében megússzák a büntetést, ez pedig további névtelen agresszióra bátorít, amit az állam tehetetlen módon még véd is.

Ezt a fajta gyűlöletet tapasztalja minden politikus, művész, újságíró és bárki más, aki rendelkezik internetes profillal, hiszen szembesül az utálattal, az irigységgel vagy mérhetetlen gyűlölettel és haraggal. Az agresszorok azt hiszik, hogy a hírességeknek, a feladati közé tartozik, hogy az oldalán megjelenő tartalmakat folyamatosan moderálja, de figyelmem kívül hagyják, hogy a híres emberek ugyanúgy állampolgárok, akiknek ugyanúgy vannak érzései.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2017. december 02. 11:43
Katalóniában vagy Magyarországon mindegy. Nem a NYELV romlott és szennyes, hanem az emberi psziché. Ha spirituálisan-lelkileg képesek lennénk csak annyira "megjavulni", hogy elfogadnánk embertársnak azt a "másik embert", aki MÁSKÉPP AKARJA A JÓT mint én, Te, Mi--már nem igazán számitanának a "csúnya szavak" ply' sok, oly' lényeges rosszat--noha örömet, megtisztulás élményt persze nem jelentene egy ilyen helyzet sem, de egyfajta icipici előrelépést föltétlenűl. És távolról sem kellene 'attól még egymással egyetértenünk! Csak tisztelni azt az embert, aki tőlünk eltérően akarja a "JÓT"--de persze BIZTOSAN A JÓT, és nem valamiféle KAMU JÓT--merthogy Ő is tiszteletre és megbecsülésre érfemes és méltó ugyanúgy, mint Te vagy én. Már persze ha igazán "az" és nem csak amúgy "látszatilag"--nyilván.
Bokros Birka
2017. december 02. 10:16
1984 · George Orwell
Rugo
2017. december 01. 19:12
nyomorult kis celeb, csinálj azt, amit akarsz
Morgen
2017. december 01. 15:59
Minden attól függ, mennyi esze van a tömeg egyedeinek. Normális emberben gondolatokat és nem gyűlöletet lehet generálni. Fordítva is igaz. Sokakban még annyi intelligencia sincs, hogy belássák: Nem elég a hatalmat megszerezni, azt jól is kell gyakorolni. A tömeghülyítés visszavág!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!