Nem szavazunk, konzultálunk!

2017. szeptember 25. 10:59

Népszavazni rossz (fuj, büdös, köpd ki, Pistike!), nemzetikonzultálni viszont jó. Ez onnan is látszik, hogy utóbbi nemzeti, előbbi meg csak népi.

2017. szeptember 25. 10:59
Lendvai Ildikó
Népszava

„Nem, nem, soha! Nem népszavazunk, eb ura fakó meg Soros! Ez a magyar virtus! Arra pedig nagy szükség van, a kormányfő bemondta a rádióban péntek reggel, hogy itt az idő »a falusi világban föllelhető mélymagyar energiákat mozgósítani«. Maga Kósa Lajos fog mozgósítani, úgyhogy a siker garantált. A mélymagyar mozgósítás az általa irányított Modern Városok Program célja. Kár azon szőrözni, hogy akkor miért nem Modern Falvaknak hívják – hát azért, mert az az ütődött EU erre ad pénzt, ez a mániájuk, mint a görbület nélküli uborka vagy a mák nélküli bejgli.

A miniszterelnök nagylelkűségét is mutatja, hogy noha a mélymagyar energiák falun szunnyadnak, mégis beveszi a buliba a városokat is. Így aztán nyamvadt városiként is felbuzoghatnak bennem a mélymagyar indulatok: nem szavazok! Konzultálok, csuhaj!

Mert világos: népszavazni rossz (fuj, büdös, köpd ki, Pistike!), nemzetikonzultálni viszont jó. Ez onnan is látszik, hogy utóbbi nemzeti, előbbi meg csak népi. Akár a népbiztosok és a népi demokrácia, és az is milyen volt! Én is nemzet akarok lenni (talán most beférek), és nem nép. A »nép« az olyan snassz, pórias, hogy ne mondjam, bunkó, társadalmilag panelproli, bugris, vagy ha paraszt, akkor a szó lesajnáló értelmében. A »nemzet« viszont emelkedett fogalom, étosza van, ezért vagyunk nemzetállam, nemzetkormánnyal és nemzetkormányfővel (rövidebben nemzetfővel), nemzeti trafikokkal és konzultációkkal.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13
2017. szeptember 26. 06:02
Botox Asszony! Ez a proletár internacionalista virtus akarna lenni? 70-en túl, nagylányosra véve a figuráját, nagyon közönséges, idétlen és kiábrándító tetszik lenni, jobban, mint Rákosi MNDSZ-es női kvótái voltak. Még ócskább poénjait pedig süsse el az MSZP-ben, a Bitó-szalonban, Szárszón, dombokon-hegyeken, avagy saját unokáinak.
kaktuszvirág
2017. szeptember 25. 20:21
Ez a kibaszott vén komcsi kurva még él?
írmag
2017. szeptember 25. 19:26
Kell valamit még mondani a diplomadolgozatát falból keresgélő jemeljánnak? Nem hallatszott a válasz.
Text adósság
2017. szeptember 25. 18:10
Mi van Ildi mama a lányod beadott elfeküdni a Népszavához? Állandóan onnan jelentkezel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!