Az MSZP még soha nem volt ennyire csodálatos

2017. szeptember 27. 16:03

Az MSZP még soha nem volt ennyire csodálatos, mint most, éppen a közelgő halála előtt.

2017. szeptember 27. 16:03
Csepregi János
Reflektor

„Az MSZP még soha nem volt ennyire csodálatos, mint most, éppen a közelgő halála előtt. Mielőtt bárki azt mondaná, hogy talán érdemes volna kicsit visszavenni az arcomból, gyorsan kiigazítom magam, valóban előfordulhat, hogy nem közeledik az a bizonyos halál, sőt, számos jel szerint már rég be is következett. Nem kell temetnem a Magyar Szocialista Pártot, rég megásták maguknak azt a sírt. Országmentő retorika ide vagy oda, rohamosan fogynak a szavazóik. Teszem hozzá: minden tisztelet a mellettük máig kitartóknak. Ez aztán az állóképesség!

Bizony, furcsa ez a szerda. Olyan nap, amikor már Kuncze Gábor egykori SZDSZ-es politikus is arról értekezik a Klubrádióban, hogy kérem szépen, nem annyira elegáns és hatékony tárgyalások helyett kész (és életképtelen) tervvel megszólítani az ellenzéket.

(...)

Az MSZP tábora fogy. Második erőként még gyakran villogtak saját megkerülhetetlenségükkel az ellenzéki oldalon, aztán ahogyan a Jobbik kezdte beérni őket (sok-sok egykori MSZP-szavazót nyert el korábban a Jobbik, most pedig a mérsékelt fideszesek is szivárognak feléjük talán) változott a retorika, akkor már a demokratikus ellenzék legerősebbikeként aposztrofálták magukat.

Na de az összefogás »51 százalék nekünk, a többi a tietek« ajánlatán még az sem segít, hogy valóban vannak olyan formációk, akiknek a bejutás valódi esélyét (P, Együtt, Liberálisok) legfeljebb az jelentheti, ha ügyesen csimpaszkodnak rá valakire vagy valakikre, míg az LMP-re, a DK-ra és a Momentumra ez nem igaz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2017. szeptember 28. 07:32
"Na de az összefogás »51 százalék nekünk, a többi a tietek« ajánlatán még az sem segít, hogy valóban vannak olyan formációk, akiknek a bejutás valódi esélyét (P, Együtt, Liberálisok) legfeljebb az jelentheti, ha ügyesen csimpaszkodnak rá valakire vagy valakikre, míg az LMP-re, a DK-ra és a Momentumra ez nem igaz.”" Hogy-hogy? A momentumnak már stabil öt százalék fölötti támogatottságot mérnek országosan? Le vagyok maradva.
néhai Ch.Pilot
2017. szeptember 28. 01:13
"... most pedig a mérsékelt fideszesek is szivárognak feléjük talán" Kár volt ezért a mondatért. Egyszerűen azért, mert nem igaz. A Jobbik felé még anno nagyjából 2006-ig, 2008-ig a radikálisabb gondolatvilágú fideszesek szivárogtak.
states
2017. szeptember 27. 18:35
Botkabaré. Bruhaha.
Zsolt75
2017. szeptember 27. 18:14
Mint egy szép, színes húsevő virág, amelyik már elfogyasztotta az összes legyet a környéken. Próbál egyre jobban bűzölögni, de ez már nem segít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!