A halászlé-kapitalizmus elárasztja Magyarországot

2017. július 12. 12:22

Amikor régebben a Fidesz vagy a KDNP értékelvűségről, a hagyományok ápolásáról beszélt, rémálmomban sem hittem volna, hogy erre a hagyományra gondolnak.

2017. július 12. 12:22
Tóth Szabolcs Töhötöm
Magyar Nemzet

„Lúdas Matyiért persze nem aggódtunk. A »szegény« riporter volt az, akinek megmentéséért Facebook-csoport indult, és akiért a provincialitásába beletörődő, alkoholba menekülő Magyarország megszemélyesítője, a Tibi atya nevezetű karakter is szót emelt. Talán gyűjtés is kezdődik, ha a drámának nem vet véget az MTVA nagylelkű döntése. Állítólag egykor Isaura, a rabszolgalány felszabadítása érdekében is gyűjtöttek pénzt a lelkes tévénézők. Hogy mi igaz ebből, nehéz kideríteni, régen volt, 1986-ban, ha jól emlékszem. Pedig mintha tegnap történt volna.

Miről szólt a Magyar Televízió 1986-ban? Arról, hogy egy ország valósága fölé oda lehet helyezni egy párhuzamos univerzumot. A felvonulók kérnek, a politika integet, helyettük az Ablak orvosolja a kisembert ért igazságtalanságokat. Lemegy a Híradó, jön Sandokan vagy Isaura – és minden estére összeködösödik a szabad versenyes kapitalizmus távoli, kíméletlen éthosza, az úttörőnyakkendős propaganda és a géemká-Magyarország szívroham felé szédülő valósága.

A kommunizmus találkozása ez Hazárd megye lordjaival a boncasztalon.

Amikor régebben a Fidesz vagy a KDNP értékelvűségről, a hagyományok ápolásáról beszélt, rémálmomban sem hittem volna, hogy erre a hagyományra gondolnak. Erre az évszázada hőgutába fordult Magyarországra. Hogy mégis erre gondoltak, az már bizonyos. A kádári televíziózás újra működik, korábbi önmagát megszégyenítő hatékonysággal. Élő bejelentkezések olyan helyszínekről, ahol nem történik semmi. Földi László, migránsválság, malomalja, Soros György. Róla lassan megtudhatjuk: óriásira nőtt kolorádóbogár ő, akit ledobtak egy amerikai repülőről, hogy elrágja a magyar föld életerejét, migránsokkal rontva meg a magyar flórát és faunát.

Persze nem hagyjuk, hogy ő nevessen a végén. Nehéz itt, átkozottul nehéz – hallik ki az üzenet –, de a kerítésen túl özönvíz emészti el a népeket, miközben Magyarországon legalább a krumplileves krumplileves.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
billwilson
2017. július 12. 22:50
jó kis cikk sztem , kicsit puzsérkás :D
útonjáró
2017. július 12. 21:18
Nem töhötöd...
olvaso9
2017. július 12. 19:29
Sose gondoltam, hogy idáig süllyed valamikori kedvenc lapom, a Magyar Nemzet... Félretéve a bajai tudósítást: nem a semmiről szólnak az M1 hírtelevízió délutáni riportjai, tudósításai. A bejelentkezések a vidéki Magyarország (és persze a főváros) érdekes, említésre méltó eseményeit villantják fel, gyakran élőben. Én szeretem ezeket. Akkor is, ha nincs bennük szenzáció, mert az életünk lenyomatai...
Google
2017. július 12. 16:28
Ja, es Tohotom, es a hozza hasonlo tobbi tohotom, mintha mind azt varna, mikor bukik meg Orban es kerul helyette hatalomra : Simicska/Soros/Botka/Fegyor/Juhasz/mit tudom en ki, ehelyett halaszlefozesrol hall, hat jo, hogy nem uti meg oket azonmod a guta!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!