A tyúk és a tojás

2017. július 25. 08:50

Addig, míg nemzeti hősként temetnek el minden palesztin késelőt, míg szüleik büszkék lesznek gyilkosságért, merényletért börtönben ülő fiaikra, míg az arab-muszlim országok vezetői fel nem emelik szavukat a mindennapi terror ellen, ennek az erőszakspirálnak biztos, hogy nem lesz vége.

2017. július 25. 08:50
Gál Mária
Népszava

„A palesztin fiatalok reményvesztettsége az egyre inkább állandósuló erőszak, a késes, parittyás, köves, lőfegyveres támadások okozója, állítják egyik oldalon. Csakhogy ezek a reményvesztett fiatalok olyan zsidó fiatalokra támadnak és oltják ki életüket, akik ugyancsak nem jókedvükben ücsörögnek az ellenőrzőpontokon, a különböző védett színhelyeken. Minden bizonnyal a sokéves, életveszélyes katonai szolgálat helyett ők is inkább a tengerparton töltenék idejüket.

Tojás nélkül nincs tyúk és tyúk nélkül sincs tojás. És addig, míg nemzeti hősként temetnek el minden palesztin késelőt, míg szüleik büszkék lesznek gyilkosságért, merényletért börtönben ülő fiaikra, míg az arab-muszlim országok vezetői fel nem emelik szavukat a mindennapi terror ellen (mint teszik azt a nyugati államok az izraeli telepbővítések ellen), ennek az erőszakspirálnak biztos, hogy nem lesz vége. És az önálló Palesztina is álom marad. Nemcsak a háborúhoz, a békéhez is két fél kell.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2017. július 25. 14:09
Néhány éve egy 12 éves palesztin kislány kővel megdobálta a kerítést, a bátor zsidó határőrök agyonlőtték. Néhány éve egy amerikai (nő) békeaktivista a palesztinok házait leromboló buldózer elé állt, gondolta, csak nem tapossák el. Tévedett. Az éremnek minimum két oldala van!!!
catalina9
2017. július 25. 11:30
Tojás nélkül nincs tyúk és tyúk nélkül sincs tojás." milyen igaz! "..Németországban a megkérdezettek 65 százaléka mondta azt, hogy szerintük Izrael és Amerika politikája veszélyezteti leginkább a világbékét. Németország mellett Olaszországban volt még ennyire erősen negatív Izrael megítélése, de mind a 15 államban a közvélemény többségének rossz a véleménye a ZSIDÓ államról és Amerikáról egyaránt....."
smarton
2017. július 25. 10:58
Akkor tisztázzuk csak, mi volt előbb, a tojás, vagy a tyúk? Vagy a fészek? Amit Isten a zsidóknak ígért és ennél nyilván nincs erősebb alap a XX. és XXI. században. Ebben az egy esetben a keresztény világ mennyire tolerálja az Úr rendelését, miközben magát keresztényítleníti. vagyhogyisvanez...
quiet
2017. július 25. 10:06
Marhaság, Angyalom. A békéhez csak annyi kéne, hogy síkszegénység legyen mind a két oldalon. Egyből megegyeznének. Persze 'vezetők' nélkül ! -------------------- Egyszer egy rendezvényen hosszasan beszélgettem egy középkorú hölggyel, aki magyar anyanyelvű izraeli állampolgár volt. Széles látókörű, intelligens, éles eszű beszélgetőnek bizonyult. Mikor azt mondta, hoy menjek ki egyszer Izraelbe, nagyon jó ott élni, azt mondtam neki, eszemben sincs, nem szeretem, ha a buszon géppisztolyos őr kell és még így sem biztos, hogy célhoz ér, meg hogy a gyerekeim pláne nem engedem ilyen buszra ( másmilyen nincs is! ) felszállni. Erre a következőket mondta mosolyogva: - Maga ezt nem érti.. ez üzlet. Ennyit az évtizedek óta hömpölygő 'békefolyamat'-ról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!