A különbség Eric Schmidt és egy magyar kommunista között

2017. július 19. 20:35

Az MSZP egy korrupt, etatista kulturális aberráció még magyar mércével is, ha már. Az elmúlt osztályharc (vö. tömeggyilkos rezsim) zacca. Megkísérelni leírni eszmetörténetileg vagy politológiai közhelyekben egy tévedhetetlen embernek erős ízléskárosultság nélkül aligha mehet.

2017. július 19. 20:35
Béndek Péter
HVG

„Az MSZP egy korrupt, etatista kulturális aberráció még magyar mércével is, ha már. Az elmúlt osztályharc (vö. tömeggyilkos rezsim) zacca. Megkísérelni leírni eszmetörténetileg vagy politológiai közhelyekben egy tévedhetetlen embernek erős ízléskárosultság nélkül aligha mehet. Aggódom. De hogy a tévedhetetlen ember tévedése („kapitalista és neoliberális”) feletti nagylelkűség legyen hivatva ellensúlyozni a NER-dagonya születésében és működtetésében való szoci részvételt – nos, ez olyan kifacsart gondolkodói praxisnak hat, hogy meg kellett írnom ezt a szösszenetet.

Tamás Gáspár Miklós szívszorító alászállása (hadd szubjektiváljam) fiatalkorom éles eszű, művelt világpolgárától a szenvedő, akontextuális magyar krakéler szintjére nekem az utóbbi harminc év egyik legnagyobb vesztesége. (Nyilván amúgy szerencsés vagyok.) Hogy méltó partnere lehet Orbán Viktornak és környezetének akár 1990-et, akár 2017-et nézzük, az – hogy is mondaná enmaga? – a kultúránk botránya. Vagy rosszabb? A tükre? Az érvelésem ad hominem jellegét bőven felülkeretezi a mindannyiunk közös vesztesége feletti gyászom.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kundi
2017. július 20. 10:49
Béndek dilemma: Jaj Istenem hová álljak?
Google
2017. július 20. 09:14
Akiket az MSZP nem arult el soha, az eppen a baloldali ertelmisegieknek nevezettek halmaza. Akik koze TGM is tartozik. Es eppen ezert jon ezzel az orrbefogos szovegevel. De akkor mar fogjak be a szemuket, fuluket, mondjanak le a gondolkodasrol is, es valasszak meg ujra a most mar feldusitott MSZP-t, mely mar olyan elemeket is tartalmazhat nagy nyomokban, mint a Jobbik. Vagy a MOMO-MOMA. El lehet kepzelni... Tehat, elarul barkit az MSZP, de ezt a filozofus-kozgazdasz-firkasz-baloldali gondolkodok csaladjat sohasem. Hisz ezek viszik a johiret a nagyvilagba, ahogyan most a jelenlegi kormanynak a rosszhiret spriccelik szet a szelrozsa minden iranyaba. Schiffernel is ez volt; leszolja az MSZP&Company-t, de egyuttal a Fideszt is. Ez kotelezo kor lehet naluk; maskeppen kikopnak a Hir TV-Bito szalon-ATV mindensegbol. Csak batran; a nap vegen ugyis valamelyik MSZP modosulatra teszik le a voksukat, de olyan jol eshet ezt megideologizalni is, bar egyre nehezebb. De nem lehetetlen, sot!
balbako_
2017. július 20. 08:44
Béndek legalább olyan leamortizált, mint TGM.
Berecskereki
2017. július 20. 08:16
Már megint bukott pártelnökök, politikusok, filozófusok osztják az észt Magyarországon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!