Ezért vezeti homoszexuális politikus Európa több szélsőjobbos pártját

2017. június 15. 17:56

A válasz egyetlen szóba sűríthető: bevándorlás. A témával foglalkozó összes írás szerint Európa melegjei inkább elnézik a radikális jobbos pártok karcos nézeteit a homoszexualitásról, cserébe azért, hogy határozott fellépést ígérnek a migránsok ellen.

2017. június 15. 17:56
Szőnyi Szilárd
Válasz.hu

„Edouard Pfieffer, a második világháború utáni Franciaország fasisztája, Michael Kuhnen 1991-ben AIDS-ben elhunyt német neonáci, Nicky Crane egykori angol skinhead-vezér – ők is melegek voltak. Csakúgy, mint a közelmúltból a német szélsőjobboldali párt vezetője, Holger Apfel, aki egy zaklatási botrány következtében kénytelen volt lemondani. Nemhiába írta még 2008-ban a liberális Huffington Postban Johann Hari, a The Independent című brit lap baloldali szerzője: »Jean-Marie Le Pen kivételével az elmúlt harminc évben a prominens európai fasiszták mind melegek voltak.«

A tendencia napjainkban is folytatódik. A radikális német AfD párt nemrég egy leszbikus politikusnőt, Alice Weidelt választott listavezetőnek, most pedig egy leszbikus nő, Anne Marie Waters és egy meleg férfi, David Coburn vetélkedik a korábban Nigel Farage vezette brit radikális párt, a UKIP vezetéséért. LMBT-emberek nemcsak az egyes pártok vezetésében, hanem a hívei között is az átlagnál nagyobb számban fordulnak elő. A felmérések szerint a francia homoszexuálisok közel negyede támogatja Nemzeti Frontot, a német AfD népszerűsége pedig ugyanebben a körben közel 17 százalékos. Hasonló a helyzet Európa más országaiban is, annak ellenére, hogy ezek a pártok a legkevésbé sem a homoszexuálisok jogaiért küzdenek, sőt gyakran harciasan fellépnek ellenük.

Mi lehet az oka ennek a látszólagos ellentmondásnak? A válasz egyetlen szóba sűríthető: bevándorlás. A témával foglalkozó összes írás szerint Európa melegjei inkább elnézik a radikális jobbos pártok karcos nézeteit a homoszexualitásról, cserébe azért, hogy határozott fellépést ígérnek a migránsok ellen. Azon jövevények ellen, akik az anyatejjel legkevésbé sem az LMBT-jogok képviseletét szívták magukba; épp ellenkezőleg, és e felfogásukat az utóbbi időben földrészünk városaiban válogatott inzultusok formájában nyomatékosították is.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2017. június 17. 11:05
hát igen, Alföldi, Lakner, Lakatos Márk szinte rajong Orbán Viktorért. egészen másról van itt szó, a nemzeti pártok kitenyésztik azokat a vezetőket, akikkel azt próbálják bizonyítani, hogy ők valójában milyen toleránsak. Nemsokára Vona is felmutat majd egy homokost...zsidót már talált, de ez ide nem elég, egy homokos zsidó nagyobb védelmet jelent.
catalina9
2017. június 17. 11:00
blődli...
Mich
2017. június 16. 00:19
"Ezért vezeti homoszexuális politikus a Jobbikot"... ...na végre megmagyarázta valaki..., méghozzá a náci-mosdató G.Lali csicskája, neki tudnia kell...
békepap
2017. június 15. 20:51
szerintem az az oka, hogy nincs akváriumuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!