Pride, fű, migránsok, multikulti – a választók 20%-át érdekli a baloldal

2017. június 29. 14:36

Magyarországon nem lehet radikalizmussal választást nyerni – és ez így van jól.

2017. június 29. 14:36
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

„Visszatérve a radikalizmushoz. Magyarországon nem lehet radikalizmussal választást nyerni – és ez így van jól. Aki nem érti – most a baloldalról beszélve –, hogy egy nemzetnek nem kell folyamatosan az orra alá dörgölni, hogy milyen – egy bizonyos nézőpontból – az ideális létezési módja (ahol adott esetben még a holland vagy a kanadai társadalom sem tart), azzal motiválva a választókat, hogy csak az »intoleránsok« és Mucsa nem fogadják ezt el, ott a hibákat csak megismételni lehet. És megismétlik sokadszor is.

A baloldalnak ez a szűk identitáspolitikai értelmezése egy-két balos pártot már sírba döntött, a többit meg szisztematikusan megeszi. Mert ugyanis kis hazánkban szó sincs arról, hogy a baloldal a szolidaritás, a szakszervezeti mozgalom, a népoktatás, a szegények és a jóléti piacgazdaság mellett érveljen (koherensen!), erre irányítsa a fókuszát (=szociáldemokrácia), és ezen az alapon zárkóztassa fel emberek millióit, hogy azok valamikor a viszonylag távoli jövőben képesek legyenek meghallani az emberi jogi érvelést annak negyedik és ötödik spektrumában. Nem, ez túl lassú és körülményes volna. Ezzel szemben szabadjon követelnünk mindjárt gender equality-t, macchiatót és általános alapjövedelmet ide. Egy nemzetet viszont nem ostorozni, frusztrálni és szívatni kellene mindenféle posztmodern, keleti parti, konstruktivista stb. beszédmóddal és glokalista értékrenddel, hanem hozzásegíteni a létezése újraértelmezéséhez, ehhez reális ösztönzőket és utat mutatni, és reménykedni, hogy megkóstolja a sikernek azt az irányát, amely végül modernizációs pályára állítja – hogy közben az identitásával is békében maradjon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2017. június 29. 23:59
"... mennyivel jobban el tudná végezni egy rendes jobboldali párt." Hát, akkor nosza! Tessék csinálni végre egyet! De nem olyant ám, aminek a támogatottsága még a sokat ekézett baloldali pártokét sem éri el! Persze félő, hogy esetleg kiderülne, valamilyen balodali politikára még csak-csak van 20%-nyi igény. Tisztességes jobboldalira viszont pont semennyi!
Tatulus
2017. június 29. 23:43
Ezt leitatták a fideszes-kommandók! Sajnos, egyébként ismerjük!
OrangeOrder
2017. június 29. 22:48
Béndek jót ír. Nekem ez gyanús!
3M..
2017. június 29. 22:10
A nemzeti radikalizmus magyar a politika jövője. Ahogy telt az idő, nőtt a nyomás, a radikálisok kitörtek a 25%-os "elszigeteltségből". A Fidesz számára ez ingoványos terep. Próbál radikálisabbnak tűnni, a valódi radikálisoknál. Ez kizárólag a Mozgalom sajátja, akik 2001 óta képviselik ezt a fajta vonalat. A Fidesz útja a korrupció mocsara. Már körbelengi a szag, amit áraszt magából. Ők maguk is épp oly büdösek, mint a szövetségeseik. Csak a Nemzet! Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!