Ekkora tömeget már nem kell megmagyarázni

2017. április 10. 09:20

Most vasárnap annyian gyűltek össze, úgy hömpölygött órákig fogyhatatlanul a tömeg, hogy az önmagában beszédek, skandálás, lézershow és lufieső nélkül is ütött.

2017. április 10. 09:20
Ács Dániel
444

„Hamarosan minden oldalról megíródnak és elmondódnak a demonstráció alapos elemzései, kritikái. Bizonyára lesznek, akiknek a néhol amatőr szervezéssel, másoknak egyes erőtlen és nem eléggé fókuszált beszédekkel lesz gondja. Lesz, aki felrója a vezérszónok, a tüzes, teli torokból üvölthető rigmusok hiányát. És biztos lesz olyan is, aki nyámnyilának, teszetoszának tartja majd az egész bagázst, amiért nem gyújtotta fel az országházat.

Kormányoldalról pedig már be is élesítették a kommunikációs Sztálin-orgonát: »Ügynökszervezetek gründolták a tüntetést«; »Soros bu­szo­kat szer­ve­zett, re­pü­lő­je­gye­ket osz­tott,még­sem jött össze a kri­ti­kus tömeg«.

De ezek az interpretációk ebben az esetben tökéletesen lényegtelenek és feleslegesek. Van az a mennyiségű ember, amit már nem kell megmagyarázni. És most vasárnap annyian gyűltek össze, úgy hömpölygött órákig fogyhatatlanul a tömeg, hogy az önmagában beszédek, skandálás, lézershow és lufieső nélkül is ütött. A vonulók hitetlenkedve ágaskodtak, és tátott szájjal, pislogva találgatták hol jár a tömeg eleje és hol marad a vége. Mindenkiből előbújt a Rákay Philip, és esélytelenül próbálták elhelyezni a demonstrációt valahol a Békemenet és a internetadós tüntetés mérete között. Lehetetlen vállakozás volt, hiszen, mikor véget ért a hivatalos rendezvény, és már elhangzott az összes beszéd, akkor még a Kossuth térre meg sem érkezett az összes tüntető. 

Pedig itt most nem azért tiltakoztak az emberek, mert a kormány pénzt akar kivenni a zsebükből, mint a netadónál, és nem is egy kiválóan szervezett párt hívei vonultak fel, mert szólítva lettek, mint a békemeneteken, hanem elvileg egy iskoláért, ahová nyolcvan százalékban külföldi diákok járnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2017. április 10. 21:29
Édes faxom, igazából százból kilencvenkilenc azt sem tudja mi a kormányzat törvényességi problémája a CEU működésével. Mindegy, a diktatúra az diktatúra, teljesen normális, hogy százezer (igen már nem 50, nem 70, nem 80, nem 90, hanem 100) ember zavartalanul üvölthet ha elégedetlen. Mármint egy diktatúrában. Minden tiszteletem azé a rendőré aki rezzenéstelen arccal tűrte, hogy egy tornából felmentett genderaktivista tíz centiméterről folyamatosan az arcába zseblámpázott.
kjkj945
2017. április 10. 16:52
Ád 666 . ja a 3,3 milla az kevés.
pokerfacer
2017. április 10. 13:43
"Lesz, aki felrója a vezérszónok, a tüzes, teli torokból üvölthető rigmusok hiányát. És biztos lesz olyan is, aki nyámnyilának, teszetoszának tartja majd az egész bagázst, amiért nem gyújtotta fel az országházat." :-))))))))))))))))))))) Nagy barmok vagytok ti, ácsdani. Üvölts csak rigmusokat, tüzesen, teli torokból szopjátok a faszt. Tudod, miért ? Mert nyámnyilák vagytok és teszetoszák.
2006erlelo
2017. április 10. 13:42
Dani, Dani, elmész te a jó 444 es francba.Mindenhonnan összecsődült liberósok csúfitották el rövid időre az utcát.Mennyire érdekes, hogy hazánkban, a jelenlegi belső határokon belül 38 egyetem, ezeknek számtalan szaka van, mégis csak egy, azaz egy ajvékol.De legalább jól érezték magukat, ki ezért, ki másért.Sok örömük úgysincs.Szóval, Dani, ez van.Vagytok ti, meg vagyunk mi.Örülök, hogy nem azon az oldalon vagyok.Szép az élet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!