A lázadás első sikere

2017. március 27. 20:26

A „lázadás évének” sikere nem abban mérendő, hogy az egyes választásokon nyernek-e az elitellenesek vagy sem.

2017. március 27. 20:26
Fodor Csaba
Magyar Idők

„Mind a holland választás, mind a francia elnökjelöltek első televíziós vitájának fő tárgya a migráció és a multikulturalizmus volt például, de az elitellenes témák máshol is egyre nagyobb teret kapnak. Az, hogy a politikailag korrekt politizálás mellett tér nyílt Nyugaton az elitellenes politizálásnak, sőt e pártok komolyabb támogatottságot tudnak felmutatni, önmagában a sikerüket jelzi.

Azt is mondhatnának, hogy most van igazán feladva a lecke a liberális elit számára, mivel komoly nyomás és teljesítménykényszer nehezedik rájuk. Ha továbbra sem változtatnak politikájukon – legyen az gazdaság-, társadalom-, migrációs vagy épp Európa-politika –, jobb esetben előbb-utóbb leválthatóvá válnak (hiszen már van alternatíva), rosszabb esetben viszont akár »hideg« polgárháborús helyzet is kialakulhat az érintett országokban. Ez utóbbi lényegében szétfeszítheti a nyugati országok megszokott rendjét, társadalmi engedetlenséget szülve a gazdasági helyzet, a politikai bizonytalanság vagy épp a tömeges illegális migráció által előtérbe helyezett belbiztonsági problémák miatt.

Az elmúlt évek elhibázott politikája és az immár konkrét választási eredmények is jelzik tehát, hogy éleződőben van az elitellenes lázadás, amely első sikerét el is könyvelte azzal, hogy a liberális véleménydiktatúra megtörni látszik Nyugat-Európában. Immár ugyanis jórészt nem az elitek tematizálják a politikai közbeszédet (alig van mivel ezt megtenni), hanem az elitellenesek emelik be az egyelőre meglehetősen kontrollált nyilvánosságba az embereket valóban foglalkoztató ügyeket.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2017. március 28. 06:46
Az elitellenességnél jóval nagyobb jelentőségű folyamat van kialakulóban. Európában kudarcot szenved a szocdemek szövetsége a neoliberálisokkal és a neokonzervatívokkal. Buknak a baloldaliak és a jobboldaliak szövetségei. Hozzájuk képest minden politikai erőt szélsőségesnek és populistának bélyegeznek meg, pedig mély politikai változásokról van szó. A centrista szövetségeknek nincsenek váltópártjaik annak következtében, hogy a szocdemek besorolták magukat a neolibek és neokonok közé. A centrumot ezért a jövőben mindenütt szélsőséges pártok fogják leváltani. Az olaszoknál a baloldali 5 csillag , a franciáknál a jobboldali Le Pen került a váltópárt kategóriájába. Elsősorban a szocdemeknek kell elgondolkozni azon, hogy hátulütője van annak, ha egy nagy tömegpárt feladja a váltópárt pozícióját, mert ezáltal utat nyit valamely szélsőséges párt váltópárttá válásának. Magyarországnak, sőt a Fidesznek is jót tenne, ha a szocdemek képesek lennének felnőni tisztességes váltópárttá, amely az ország és a lakosság érdekeit tartaná szem előtt, nem pedig a habzó szájú revanspolitikával szórakoztatná saját töppedt táborát.
jolly77
2017. március 28. 01:18
Hát, a balhévágyó unalmaséletűeknek ezek a "sikerek" kevesek lesznek.. sőt, még a Brexit és a Trump-győzelem sem hozott nekik az égvilágon semmit a szar életükbe
áfonya
2017. március 27. 23:45
Ha 2018-ban ballibsik győznének az országunkat ilyenné tennék . A ‘menekültek’ által gyarmatosított Németország valódi arca – amit eddig titkoltak! Itt a szörnyű igazság! http://legfrissebb.info/a-menekultek-altal-gyarmatositott-nemetorszag-valodi-arca-amit-eddig-titkoltak-itt-a-szornyu-igazsag/
madarasi.abel
2017. március 27. 23:34
hehe. a magyaridők mer kicsi lenni. hisz már az is siker, ha a kérdéseinket felteszik. Mondjuk, miután a válaszokat meghallgatják, a többség elküldi a búsba az újhullámos, feltörekvő pampogó-elitet. persze, ez nálunk sosem fordulhatna elő: itt az elit eteti kézből (s közpénzből) a hülyéket :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!