A nép szavaz. A nép szavaz?

2017. február 23. 13:03

Ha valaki még most sem látja a fától az erdőt, és nem veszi észre, milyen súlyosan sérültek ezzel a demokratikus eszmék, annak tényleg le kellene vennie a szemellenzőjét.

2017. február 23. 13:03
Pásztory Dóra
WMN

„Rengeteg vitára lett volna szükség ahhoz, hogy a nép tájékozottan és felkészülten tudjon döntést hozni egy ilyen kaliberű kérdésben. A vita pedig nem megy kormányzati szinten, hiszen most sem adtak teret a vitának, egyetlen politikus sem vállalta a nyilvános szócsatát. Nem reagáltak a kérdésekre, és úgy tűnik, a választók igényeire sem reagálnak. Lehet szidni a Momentumot, hogy későn léptek színre, és azzal is lehet vádolni őket, hogy politikai célokra használták az olimpia ügyét, de ha ők így képviselik a politizálást, ahogy azt a kampány során megmutatták, akkor az sokkal közelebb áll a demokratikus eszmékhez, mint az, ahogy a kormány reagált erre a helyzetre. Ahogy a kormány ignorálta a párbeszédet, majd a jogszabályban előírt feltételeknek megfelelő népszavazási kezdeményezés eredményét, az minden, csak nem demokratikus eljárás. Ha valaki még most sem látja a fától az erdőt, és nem veszi észre, milyen súlyosan sérültek ezzel a demokratikus eszmék, annak tényleg le kellene vennie a szemellenzőjét.

Ki tudja megmondani, hogy a 266 ezer aláíróból hányan vannak a pályázat mellett, és hányan ellene? Ki tudja megmondani, hogy egy hónapokig tartó minőségi vitafolyamat után kik és milyen irányba változtatják az álláspontjukat? Ki tudja megmondani, hogy milyen hatással lett volna a NOB döntésére szeptemberben, ha, mondjuk, az igenek győznek, és a két másik kandidáló várossal szemben úgy vesz részt Budapest a viadalban, hogy egy népszavazással alátámasztott társadalmi egység áll mögötte?

A legborzasztóbb forgatókönyv következett be számomra: két év ment el a semmibe a pályázással, ahogy a semmibe ment néhány milliárd forint is, valamint számtalan ember munkája (akik közül nagyon sokan keményen és becsületes dolgoztak azért, amiben hittek), majd amikor valakiben felmerült, hogy ezt a kérdést jobban körbe kéne járni, az érveket egymással szembe helyezni, akkor a felelősök azonnal kihátráltak a helyzetből, és tarkón lőtték az egész projektet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2017. február 24. 08:46
Hogy néz ki az a forgatókönyv, ahogy én látom az eseményeket? 1. Viszavonták az olimpiai pályázatunkat, de a népszavazási kezdeményezést nem. 2. A népszavazáson győznek a visszavonás pártiak. 3.Nyertünk, mert mi már régebben visszavontunk. 4. A népszavazáson győznek a visszavonást ellenzők. 5. Visszavonjuk a visszavonásunkat, persze a NOB nem minket választ az előzmények miatt. 6. Nyertünk, mert a NOB lehet az új ellenségünk, aki ellen vívhatjuk a következő évi harcunkat.
2017. február 24. 04:52
Pásztoryval azt kell tennünk ,mint a Momentummal. Azonnal elfelejteni. Szemétbe a szeméttel.
zőldsas
2017. február 23. 21:27
Sajnos a kétgyermekes anyuka aki azért mi bajnokunk igaz a mi pénzünkből Londonba szaladt és onnan osztja az észt amit mi pénzünkből szerzet diplomája mögül tesz. Azért bántás nélkül kérdezem a gyerekek vajon magyar vagy más náció állampolgárai?
Mich
2017. február 23. 19:54
Képmutató senki!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!