Egy valódi nemzeti ügy

2017. február 25. 09:05

Tud vajon a Habony-művek olyan propagandaszöveget gyártani, aminek hatására az eddig a kommunisták megbüntetését követelő Fidesz-híveknek elmegy a kedvük a kérdés dűlőre vitelétől?

2017. február 25. 09:05
György Zsombor
Magyar Nemzet

„Sokan feltették az elmúlt hét évben a kérdést, miért nem történt meg az »elmúlt nyolc év« vétkeseinek rendes elszámoltatása. Ennél is sokkal kellemetlenebb felvetés azonban a Fidesz számára, miért söpört le az asztalról minden olyan kezdeményezést, amely a rendszerváltozás előtti időszakkal való szembenézést szolgálhatta volna. Az ügynökkérdés nem egyszerű felidézése a poros múltnak, hanem máig velünk élő komoly erkölcsi, társadalmi és politikai ügy. Ez az, amire az olimpiai aláírásgyűjtés révén országos ismertségre szert tevő Momentum Mozgalom ráérzett, és belengette, hogy a tettek mezejére lép. Amit mások mellett Schiffer András a parlamentben nem ért el – ez irányú beadványát tizenegyszer (!) szavazta le a kormánytöbbség –, azt népszavazás útján elérheti a lakosság jóérzésű része. Már ha eljutunk odáig. De játsszunk el a gondolattal, hogy eljutunk.

(…)

Ha valóban sikerül megmozgatni az ügyben a társadalom politikailag amúgy aktív részét, és az aláírásgyűjtő pontokhoz csábítani a feltárást régóta sürgető Jobbik és LMP támogatóit, valamint a Fidesz-szimpatizánsok közül is sokakat, akkor a kormánypártok lépéskényszerbe kerülnek. Addig is mondaniuk kell persze valamit. Márpedig a bűnösök megnevezése nem olyan ügy, mint az olimpia. Olimpiát a lelkünk mélyén nagyon sokan akarunk, talán azok közül is gombócot éreztek néhányan a torkukban, akik aláírták azokat a bizonyos íveket. A múlt lezárása viszont tényleg igazi nemzeti ügy lehetne, ami – ha a szakmaiság követelményeit betartják – tényleg csak a ma is köztünk élő bűnösöknek és az ő kegyeltjeiknek nem áll az érdekében. Tud vajon a Habony-művek olyan propagandaszöveget gyártani, aminek hatására az eddig a kommunisták megbüntetését követelő Fidesz-híveknek elmegy a kedvük a kérdés dűlőre vitelétől? Valamilyen választ biztos gyártanak majd, de a PÁRT vezérkarának igencsak főhet a feje, hogy az meddig és mire lesz elég.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ollo
2017. február 26. 05:16
Legyen népszavazás! Itt egy téma: Emeljük-e meg a Parlamentbe bejutási küszöböt, mondjuk 10%-ra? Adjunk-e glittegyleteknek költségvetésből támogatást, amelyek nem érik el a 10%-ot: I n d o k l á s: ha nem támogatunk olyan glittegyleteket, amelyek 0-5%, de inkább 10% alatti támogatottságot élveznek a választók körében, akkor j e l e n t ő s pénzösszegek szabadulnak fel, amiket felhasználhatnánk az egészségügy, a nyugdíj, a szegényemberek megsegítésére, stb
balint60
2017. február 25. 22:10
Huszonhét évvel a rendszerváltozás után ugyan ki a francot érdekel (az amúgy többszörösen megritkított, manipulált) ügynöklista? A politikai elit tagjai, pártállásra tekintet nélkül, már régen "letisztították" már az a listát, amikor éppen hatalmon voltak. Ezt 1990-ben kellett volna megtenni.
antioxi
2017. február 25. 19:14
Gumicsont és eső után köpönyeg. ps: Nyilván disznó dolog (volt) "besúgni" de közel harminc év után semmit nem ér már a nyilvánosságra hozatal. Talán már azok sem élnek, akiket megfigyeltek. Akkor minek?!
belga
2017. február 25. 18:14
Bevallom engem ez már nem nagyon érdekel. Nyilván igaz a vélekedés, hogy a rendszerváltás körüli időkben sok irat "eltűnt". Másrészt minden eset egyedi, kit mivel zsaroltak, mennyire volt kiszolgáltatott, amit jelentett az mennyire ártott másoknak- vagy mennyire volt kamu jelentés nehezen követhető. A magam részéről úgy vélem ez a hajó elment, több okból is. Nem igazságtétel lenne, hanem csak a mostani politika játszmájának a része. Ami mostanra is kihat, az a zsarolhatóság- viszont nem sokáig lesznek már velünk azok, akik zsarolhatók. Főleg ha megegyezünk abban, hogy az őseiért senki nem felelős.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!