Ferrett Steinmetz – Flex

2017. január 19. 09:22

Ferrett Steinmetz Flex című regénye esetében az alapötlet azonnal megfogott. Manapság már ritkán történik olyan, hogy egy kötet fülszövege rögtön megragadja a figyelmem, de ebben az esetben pontosan ez történt.

2017. január 19. 09:22
Werewolfrulez
Smoking Barrels

Ami még valamelyest gondot jelent(het egyeseknek), az Paul Tsabo alakja, aki meglepően összetett, vívódó személyiség, és akinek a testi fogyatékossága nem csupán dramaturgiai kellék, hanem szerves részét is képezi a cselekménynek. Sajnos azonban számomra sok esetben már-már irritáló volt az az inkompetencia, amit egy-egy helyzetben tanúsított a szereplő. Hősnek csak igencsak komoly fenntartásokkal tudom nevezni, inkább a szerencsés és sok tekintetben különleges főszereplő lenne rá a jó szó. Sokkal jobban szimpatizáltam a játékmágus Valentine-nal, aki aztán tényleg egy hibátlan, eredeti, és nagyon szerethető karakter, minden perverziójával és hülyeségével együtt.

Sajnáltam, hogy Ferrett Steinmetz nem tudta teljes mértékben kiaknázni a témában rejlő lehetőségeket, nem dobott be a történetbe többféle mágiatípust, és hogy a kötet második felében az akciók és ponyvás fordulatok oltárán feláldozta a koncepció nyújotta, álláspontom szerint értékesebb lehetőségeket. Mindenesetre a Flex mindenképpen egy üdítően friss gondolatokkal teli, akciódús, lelkes írói bemutatkozás, amely után egyértelműen kíváncsi leszek a folytatásra.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!