Ne higgyük, hogy mindenki hülye

2016. november 26. 09:41

Utána is lesz MSZP. 2019-ben és 2022-ben is. Én mint az MSZP egyik vezetője azt mondom, addig lesz MSZP, amíg nem jönnek a marslakók, és ha jönnek, velük is megküzdünk, majd megyünk tovább.

2016. november 26. 09:41
Hiller István
Magyar Nemzet

Tehát a leendő baloldali összefogás 106 közös egyéni képviselőjelöltjéből egyet máris ismerünk?

Igen.

Még aki nem kollaborációval vádolja az MSZP-t, az is kritizálhatja azért, mert az elmúlt időben a Jobbik mintha aktívabban támadta volna a Fideszt. A népszavazáshoz kapcsolódó alkotmánymódosítással kapcsolatban például Vona Gáborék voltak aktívabbak, megfricskázták a Fideszt. A baloldal eközben passzívnak tűnt.

 Két hataloméhes jobboldali pártot látok, akik ütik egymást a hatalomért, de közben lényegileg ugyanazt mondják: az egyik A, a másik A-variáns. Ehhez képest az alkotmánybíró-jelölésekkel kapcsolatban világosan kifejeztük, miért nem veszünk részt az egészben. Nem a kiabálástól lesz valaki harcosabb ellenzéki. A kritikákban mást látok, és erről világosan beszélni kell. Nemcsak az MSZP bírálatát, hanem hogy a párt helyébe jelenleg egy még nem létező, ám biztos sikert jelentő új csoda szülessen. Akik ezt akarják, azok – bármilyen jó szándékúak is – az Orbán-rendszer szekértolói. Lehet arról gondolkodni, hogy a hagyományos baloldali pártok feladják önmagukat, és ennek révén létrejön egy új, ahogy a görögországi Sziriza vagy a spanyolországi Podemos esetében történt. De aki így gondolkodik, annak javaslom, olvasson több Szűcs Jenőt. Ebben a régióban ez nem így megy. Az ilyen elképzelések az MSZP és a többi létező baloldali párt kiiktatására azzal járnak, hogy a jövőben két-három jobboldali párt küzd majd a politikai hatalomért, úgy, mint Lengyelországban. Más nincs. Érdemes néha térképre is nézni. Látom, értem, amit ezek az emberek akarnak, de tudniuk kell: az MSZP nélkül nincs kormányváltás. Az MSZP a demokratikus ellenzék legjelentősebb, legszervezettebb ereje. A Demokratikus Koalíciónál másfélszer-kétszer nagyobb a támogatottságunk, az összes többi baloldali kezdeményezésnek pedig sokszorosa.

De maga Molnár Gyula mondta, hogy az MSZP lehúzhatja a rolót, ha 2018-ban is veszít.

Ezt már Gyula is pontosította. Lehet rajta lovagolni, de tartalom nincs benne. A célunk a lehető legtöbb egyéni győzelem és a legjobb demokratikus szereplés 2018-ban. De utána is lesz MSZP. 2019-ben és 2022-ben is. Én mint az MSZP egyik vezetője azt mondom, addig lesz MSZP, amíg nem jönnek a marslakók, és ha jönnek, velük is megküzdünk, majd megyünk tovább. Másképp nem lehet politikát csinálni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2016. november 28. 07:28
Magam részéről nem hiszem ,hogy mindenki hülye. Éppen ezért van az ,hogy az MSZP már nem kell az embereknek. Az pedig Hiller István személyes döntése, hogy szellemi kvalitásaival társa lett az MSZP vezetőségének igen csak csekély képességű tagjainak.
Karbantartó9
2016. november 28. 06:25
Mindneki nem. De ti igen. Nagyonis!
zolizolizoltan
2016. november 27. 13:27
"Lehet arról gondolkodni, hogy a hagyományos baloldali pártok feladják önmagukat, és ennek révén létrejön egy új, ahogy a görögországi Sziriza vagy a spanyolországi Podemos esetében történt. De aki így gondolkodik, annak javaslom, olvasson több Szűcs Jenőt" Változnak az idők kedves Hiller István, és amely párt nem tud alkalmazkodni, kiveszik, mint a dinoszaurusz. Nyugatról ezentúl nacionális szelek fújnak, és bizony egyre több Sziriza-típusú párt lesz, vagyis a radikális jobboldal összefog a radikális baloldallal, az oligarchia szekerét toló elitpátokkal szemben.Értem ezalatt, hogy ha a szocdemek összefognak a konzervatívokkal az oligarchia hatalmának fenntartása érdekében, akkor fura ellenszövetségek alakulnak ki Európában. Ezt Szűcs Jenő nem érthette meg, mert halála után csak 1990-es évektől kezdve lett az oligarchia uralma elviselhetetlenül nyomasztó szerte Európában, és ezalól nem kivétel Közép-Kelet Európa sem.
nyugalom
2016. november 27. 13:19
A helyeken máris marakodnak, de hogy mit akarnak és hogyan, arról még nem hallottunk. Csak a gyalázkodás, ócsárlás és hazugságok - a többi néma csend! Ideje lehúzni a rolót. Néhány öreg komcsi még mellettük kiabál, de azt sem tudják, hogy miért - csak úgy, megszokásból, szerelemből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!