Bújj a Jobbik mögé hadművelet

2016. október 13. 13:01

A Jobbik a Népszabadság megszűnése után nyugtató tekintettel odafordult a baloldalhoz, és azt üzente: „amint leváltottuk ezt a velejéig korrupt és gátlástalan Fidesz-kormányt, helyreállítjuk Magyarországon a sajtószabadságot.”

2016. október 13. 13:01
Klesch Dávid
Metszet

„Vona Gábor januárban jelentette be programját. A nagy terv stratégiája a következő: 1.) retorikai puhulás és szalonképessé válás; 2.) a párt »vad« politikusainak leépítése; 3.) néppárti témaválasztások; 4.) médiaszereplések kiterjesztése baloldali orgánumokra; 5.) baráti jobbot nyújtani a híd másik oldalán lévőknek. Ennek megfelelően láttuk már az eszközöket is, például a kiskutya simogatást; Novák Előd eltávolítását (vagy, ahogy Vona Gábor elveszi a Jobbik lelkét); a nemzeti konzultáció kezdeményezését az egészség-, és oktatásügyért; a pártelnököt testközelből súlyzót emelgetni az ATV-n és most megtörtént a baráti jobb nyújtása is.

Valójában ez írásom valódi apropója. Ugyanis – mint ismeretes – a Jobbik a Népszabadság megszűnése után nyugtató tekintettel odafordult a baloldalhoz, és azt üzente: »amint leváltottuk ezt a velejéig korrupt és gátlástalan Fidesz-kormányt, helyreállítjuk Magyarországon a sajtószabadságot.« Ez egy ajánlat. Ajánlat arra, hogyha megépül a híd, akkor azon keresztül az ellenzéki hadak egyesíthetik erejüket, győzelmük esetén pedig eldönthetik, hogy mit »állítanak helyre« kinek az akarata szerint.

Ezért a hídépítés valódi lényege az, hogy kétosztatúvá tegye a korábban említett politikai erőviszonyokat, és ezzel lebontsa a centrális erőteret. Csakhogy itt véget ér az elméleti politika világa. A terv előtt kőfalként mered a valóság, ami a választói érzelmek tégláiból van kirakva, és a kibékíthetetlenség korábbi illúziója adja benne a kötőanyagot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2016. október 13. 23:24
Nem szavazok a Jobbikra. Soha.
bodolidi
2016. október 13. 21:47
A cuki vonageci szétbaszta a Jobbikot.Az ismerős Jobbikosok hánynak ettől a cukiságtól.Ez a jobb sorsra érdemes párt nem ezért alakult,hogy Baranyába menjen a romákhoz?Lassan tábla is lesz a nyakába,hogy Én is roma vagyok.Mint tanitómesterének és lassan szövetségesének.
Mindjárt
2016. október 13. 19:34
Minden csapból a felcsúti cigány propagandája folyik :D
Mindjárt
2016. október 13. 16:35
Ez meg mi a fene? Még egy zsideszbolsi propaganda valami a magyar adófizetők pénzéből?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!