Oázis

2016. szeptember 22. 07:30

Ezernyi okkal magyarázható az ellenzéki erők egymáshoz való hűvös viszonya, miközben minden logikát fejre állít a távolság mérésének állandó és görcsös igyekezete.

2016. szeptember 22. 07:30
Tamás Ervin
Népszabadság

És amíg ­emitt gyűlnek a példák az opportunizmusra, az »üzletszerű túlélésre«, addig amott nő a viszolygás, a bizalmatlanság, a széthúzás. A közvélemény-kutatás számai tartósan jelzik, hogy a DK és az MSZP jobbára csak egymástól hódít el híveket, a többiek pedig – az LMP-vel egyetemben – képtelenek átütő erővel megmutatni, hogy a kormányerők hitevesztettjei vagy a bizonytalanok kö­rében képesek kiépíteni tekintélyt parancsoló birodalmukat. A civil mozgalmak többsége pedig ódzkodik a pártok közeledésétől, képviselőik úgy érzik, fertőző betegséget kaphatnak érintésüktől. Ezért vállvetve bizonygatják, hogy céljaik között nem szerepel a kormánybuktatás, ami bár hihető, éppen a hatalmon lévők hiszik el nekik legkevésbé.

Ami megint csak logikus, hiszen éppen ők folyatnak át mindent a politikába, vélik fölösleges időhúzásnak az egyezkedést, puhaságnak a kompromisszumot. A kérlelhetetlen szakmaiság ma automatikusan emelkedik ellenzéki szerepbe, s azok, akik a legjobban tiltakoznak ez ellen, akarva-akaratlan szorulnak sarokba, nincs helye semlegességüknek, mert vagy lenézik, lejáratják őket, vagy a bolondját járatják velük.

A sivár terepen a lelkesebbek úgy próbálnak oázist keresni, hogy majd teremtenek egyet. Mondjuk Kész, Kerék-Bárczy és Pápa Levente egymásra találnak és mágnesként vonzanak magukhoz újra szomjazó társakat, majd pénzt, paripát, fegyvert, amely szervezetté formálja a közös akaratot és mozgásba hozza a kiábrándult, magába fordult, de normális Magyarországra vágyó bázist. Ez szintén nem ütközne feltétlenül a lehetetlenbe, hiszen másutt is látható, hogy a sokfajta félelem, csalódás, bizonytalanság a közönyből, a beletörődésből könnyen átfordul új szerveződések, alakzatok pártolásába.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2016. szeptember 23. 03:23
A csecsemő nem csak, sír oáz is
hátakkor
2016. szeptember 22. 13:25
"Mondjuk Kész, Kerék-Bárczy és Pápa Levente egymásra találnak és mágnesként vonzanak magukhoz újra szomjazó társakat, majd pénzt, paripát, fegyvert, amely szervezetté formálja a közös akaratot" Igen ezek hárman pont ilyenek. Talán kéne egy huszonhetedik ellenzéki törpepárt még. Hármuk közös akaratát nem tudják szervezetté formálni. Pápa Levi még a kétszemélyes Együttöt sem bírta.
Peter8811
2016. szeptember 22. 12:12
A volt főszerkesztőtök is rosszul mérte fel a távolságot az autó és a kerékpár között.
puszika
2016. szeptember 22. 11:34
Tamás elvtárs! A patkányok menekülnek a léket kapott hajóról.Patkány mindig lesz! De van akit tudatosan azzá tesz,mit tesz kényszerít egy-egy párt vezetése. Mint legutóbb az Mszp a képviselőnőjével. Józan esze szerint nyilatkozott.Aztán visszavonta.A két esemény között történtek azt hiszem világosak. ÉS MOLNÁR GYULA A NAGYÉRDEMŰ KÉPÉBE VÁGJA,HOGY PÁTJÁBAN MINDENKI ELMONDHATJA VÉLEMÉNYÉT RETORZIÓ NÉLKÜL!! Akkor hogyan is van ez Tamás elvtárs? Ki itt a patkány valójában???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!