Minden szinten szégyen

2016. augusztus 23. 10:27

Ordas hazugság a BKK közleménye, melyben letagadta a tervezett járatritkítást. Ami történik, minden szinten szégyen.

2016. augusztus 23. 10:27
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Facebook

„Az Index mai cikke után a BKK közleményt adott ki és letagadta a tervezett járatritkítást. Azt írják: »nincs járatritkítási csomag a BKK-nál«.

Jól hangzik, csak egy baj van: ez egy ordas hazugság. Ha az ember kinyitja a BKK menetrendi oldalát, azt látja az 50-es villamosnál (lásd a screenshotot), Dél-Pest egyik legfontosabb gerincvonalán, hogy minden időszakban, csúcsidőben, napközben, hétvégén is ritkul a járatkövetés. Bár a közlemény próbálja összemosni az iskolai szünet végével a menetrendi változásokat, mindennek semmi köze a tanítási szünet végéhez - a menetrendekben könnyen összevethetők a régi és új iskolai és tanszüneti menetrendek is, és az, hogy a ritkítás ettől független. Az új, kiritkított menetrendet például az 50-esen már titokban be is vezették - ennyit arról, hogy szó sincs ilyesmiről.

Az Index cikkében szereplő más járatok, például a 72-es troli ritkítása is látható már a BKK honlapján (
bkk.hu/menetrendek), a FUTÁR menetrendi keresőjében pedig az összes többi, a honlapra még nem kitett menetrend is ott van - így például a 20 percenként járó 41-es villamos, a kiritkított Budai Fonódó menetrendjei is.

Ami történik, minden szinten szégyen:
- Budapest közlekedésfejlesztési stratégiájával ellentétesen leépítik, visszafejlesztik a tömegközlekedést,
- zsúfolt vonalakon ritkítják a járatokat és okoznak érezhető színvonalcsökkenést a tömegközlekedésben,
- ritkítják a villamosokat az amúgy igen sikeres Budai Fonódó villamoshálózaton, ezzel még a projekt uniós támogatását is veszélybe sodorva,
- a BKK által 2011-től bevezetett ütemes menetrendi rendszert felborítják, jönnek a megjegyezhetetlen 17 és 24 perces követési idők,
- mindezt a kötelező társadalmi egyeztetést sunyin megkerülve teszik és
- amikor lebuknak, nekiállnak arról hazudozni, hogy nincs is járatritkítás, miközben bárki láthatja, hogy van.

Itt tart Budapest 2016-ban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rosszkutya
2016. augusztus 23. 10:40
A te karriered is egy szégyen. Egy normális országban maximum akkor látnánk a képed, mikor a gyorsétterem pultja mögött állva megkérdeznéd, hogy mit adhatsz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!