„Biztos vagyok benne, hogy összességében a jelenlegi magyar borok jobbak, mint a 90-es évek tételei – persze nem mindegyik. A borászati technológia sokat javult, a tapasztalat növekedett, a tudás szaporodott. De ne legyünk elégedettek, ebből több is elkelne, hiszen a jó borász mindig igyekszik tudását gyarapítani. Ami nem javult vagy csak kis mértékben, az a szemlélet. Kevés borászatról, borászról mondhatjuk el, hogy látóköre szélesedett. A lelkesedésnek, az igazán jót és komolyat akaró borkészítésnek sokaknál hiányát érzem. Az a szemlélet, látásmód, ami nemzetközi szinten előrébb vihetné a hazai borászatok ügyét, csak kevés emberben alakult ki.
A hazaiakhoz hasonlóan a világ borai is jobbak lettek. Volt alkalmam beszélgetni olyan idősebb MW-okkal, akik még kóstoltak 1910-es, 1920-as évekből származó burgundi borokat. Határozottan állítják, hogy a mai burgundi jobb azoknál: a fehér és a vörös is. El is hiszem. Nem szabad elfelejteni, hogy egy 1995-ös, illetve egy 2010-es bor soha sem lesz azonos korú, más ciklust, fejlődési fázist élnek meg minden pillanatban, minden kóstolás alkalmával, így az összehasonlítás nem nyújt hiteles képet.