Sosem lehet a gyűlöleté az utolsó szó

2016. július 28. 11:22

Mégis mi által vált Európa egy ilyen civilizációs vívmánnyá, ha nem a pusztító nacionalizmus meghaladása, a háborút és erőszakot felváltó együttműködés, a békés egymás mellett élés, valamint a jövő közös építése által?

2016. július 28. 11:22
Alexander Van der Bellen
Facebook

„A félelem alakítja Európa jelenét. Alig telik el nap újabb rémisztő, az emberiség alapértékeit megkérdőjelező hírek nélkül. Gyászolunk. Szívünk a gyűlölet nevében elkövetett értelmetlen erőszak számos áldozatával van. A gyász sok helyen félelemmé, a félelemből pedig dühhé alakul át. Sok helyen a dühből gyűlölet is lesz. Sosem lehet a gyűlöleté az utolsó szó. A gyűlölet elvakít. A gyűlölet olyan tettekre sarkall, amiket azelőtt lehetetlennek tartottunk. Sosem lehet a gyűlöleté az utolsó szó

Mert mégis mi által vált Európa egy ilyen civilizációs vívmánnyá, ha nem a pusztító nacionalizmus meghaladása, a háborút és erőszakot felváltó együttműködés, a békés egymás mellett élés, valamint a jövő közös építése által? Nem hagyjuk, hogy elpusztítsák értékeinket, európai identitásunkat és hitünket egy közös jövőben. Sosem lehet a gyűlöleté az utolsó szó.

Ez egyben azt is jelenti, hogy mindent meg kell tennünk alapértékeink megőrzéséért, ami csak hatalmunkban áll. Különösen akkor, ha erőszakkal támadnak rájuk, mint most. Tegyük ezt bátorsággal, határozottsággal és egymásra való odafigyeléssel. Az erőszaktól való védelem az állam egyik alapfeladata. Ezt minden jogállami következménnyel kell tennie.

Nem akarunk félelmet érezni nyilvános és közterületeinken. Ez a valós erőszakra éppúgy vonatkozik, mint a nők elleni internetes támadásokra, amelyek társadalmunk eldurvulásának veszélyes csíráját jelentik. Győzzük le a félelmet és találjuk meg közös erőnket! Együtt többre vagyunk képesek a félelemnél.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sztd
2016. július 29. 08:54
Európa a XIX. században uralta utoljára a világot, a nacionalizmus korában. Az volt a civilizációjának a fénykora. Az is igaz, hogy a nacionalizmus pusztította el, de az erejét is az adja. Ha sikerül megtalálni a nemzetek együttműködésének megfelelő útját, akkor újra sikeres lesz, addig azonban nem. A nemzetek meghaladása nem az együttműködés útja, így sikerre sem vezethet Európában.
áfonya
2016. július 29. 05:04
Mandíner elhallgatta. Két szíriai migráns halálra kínzott egy szerb fiatalembert. Az eset Salzburgban történt. Az elkövetők megkötözték a valjevói Aleksandar Markovićot (19), ütötték-verték, kínozták. Valószínűsíthető, hogy a szerencsétlen férfi, aki zenészként dolgozott Ausztriában, nem akarta nekik elárulni, hol tartotta a pénzét (ha volt neki). A tettesek tortúrának vetették alá áldozatukat, aki belehalt a sérüléseibe. Miután az apja hosszú időn át sikertelenül próbálta elérni telefonon, értesítetette a zsarukat, akik Marković lakására siettek, ahol halva találták a fiatalembert. A nyomozás gyorsan kiderítette, hogy a bestiális bűncselekményt két szíriai migráns követte el. http://delhir.info/cimlap/friss-hireink/56517-ket-sziriai-migrans-halalra-kinzott-egy-szerb-fiatalembert
DFK
2016. július 29. 04:54
Akkor szólhatna a migriknek, hogy ne alakitsanak ki párhuzamos társadalmat, hanem integrálodjanak , viselkedjenek.
áfonya
2016. július 29. 04:43
Pápa kampányolni ment Krakkóba a terrorista betolakodók befogadásának érdekében ,hiten keresztül próbált rá hatni a keresztény emberekre hogy a hóhéraikat gyilkosokat beengedjük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!