Öröm üröm nélkül

2016. június 21. 12:48

Ez most az egész nemzet ünnepe, és mindenkinek helye van benne, aki akar magának helyet. Ebből csak az marad ki, aki nem akar. Neki marad a fröcsögés, az artikulálatlan gyűlölettel teli ordítás, amit minél inkább erőltet, annál halkabb lesz.

2016. június 21. 12:48
Megadja Gábor
Megadja Gábor
Mozgástér blog

„Nem valami szent progresszív cél, valami haladó projekt egyesítette a nemzetet, hanem a lesajnált foci. És, fájdalom, sehol sincsenek »tomboló neonácik«, a magyar szurkolók itthon és külföldön is példamutatóan ünnepelnek (kivétel mindig van), pont úgy, ahogy a magyar válogatott játszik. Ezt a külföldiek is elismerik, akik mind a csapatot, mind a szurkolókat lelkesítőnek látják. (Azokkal sajnos nem tudok mit kezdeni, akik szerint a fekete póló a nácizmus legbiztosabb jele. Ők mehetnének csoportterápiára a károgókkal.) Aki járt kint valamelyik ünneplésen, és nem a nappaliból retteg, az pontosan tudja, hogy itt aztán senkit nem érdekel sem a többiek vallási, vagy származási pedigréje, sem az, hogy melyik a kedvenc étele, de még az sem, milyen nyelven beszél. Amit szándékosan akartak létrehozni néhányan – megosztottságon túli egység, árkok betemetése –, az nem szándékoltan bekövetkezett. Most tényleg nem számít semmi más.

Ez most az egész ország, az egész nemzet ünnepe, és mindenkinek helye van benne, aki akar magának helyet. Ebből csak az marad ki, aki nem akar. Neki marad a fröcsögés, az artikulálatlan gyűlölettel teli ordítás, amit minél inkább erőltet, annál halkabb lesz.

Ez most egy olyan öröm, amit kitételek, kivételek, »igen, de« közbevetések nélkül megélhetünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2016. június 22. 01:11
Sracok, acsi, nem hisztizni kell, hanem elismerni, hogy a szurker 99%-a kurvajo arc, vidam, meg minden, es van 1% szigorutekintetu barom, akivel normalis embernek kurvakinos kozosseget vallalni. Mi, a tobbseg kell, hogy tegyubk azert, ezek ne akarjanak tobbet jonni. Egy szuk, vallalhatatlan kisebbsegrol van szo, az elsopro tobbseg faszagyerek. Ennyi az egesz.
Tintamin
2016. június 22. 01:03
Azt a parszaz ciganyozo-buzizo tahot kell mar csak lecsatolni a taborrol, es 100%-ig vallalhato lesz a magyar szurkerseg. Mint ahogy a tobbi sport is megtisztitotta magat ettol a csurhetol.
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2016. június 21. 22:17
orbánnak megérte: Márpedig itt örülve lesz. Na tesó végre egy érv. Kár, hogy belerokkan magyar ország. Örüjjünk.
még fokozza
2016. június 21. 16:27
Nem az egész nemzet ünnepe csak azoké, akik a focit érzik fontosnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!