Marhák ellen marhákkal

2016. május 05. 08:55

Olvasom, hogy egy gazda eladásra kínálja 220 (!) szürkemarháját. Mert hogy állata van, csak a legelőit vették el.

2016. május 05. 08:55
Varga-Bíró Tamás
Facebook

„Olvasom, hogy egy gazda eladásra kínálja 220 (!) szürkemarháját. Mert hogy állata van, csak a legelőit vették el.

No, jelenleg éppen pénzre gyűjtök. De ha futna rá, istenuccse megvenném a gulyát. Meg hozzá még vagy kétezret. Aztán ezzel a szürke haddal megindulnék Budapestre. Ott pedig nekiereszteném Őket a városnak.

Most azt tudni kell a szürkéről, hogy igen jámbor állat. De ha menni akar, akkor az, kérem, megy! A bikája tonnán felüli, s a tehene se sokkal fitneszebb. Ha a szürke gulya megindul, azt bizony semmi nem állítja meg. Az, kérem letapos uberest, taxist, LMBQ aktivistát, politikust, drogost, verőlegényt, kisebbségi ombudsmannt, migránst, TEK-csapatszállítót, egyszóval mindent.

Èn mindeközben ülnék a Citadella tetején, kezemben egy távcsővel, mellettem pedig egy zacskó dohánnyal, És egy rekesz kézműves sörrel.

Vagy egy hétig hagynám csángálni a barmokat a barmok közt.

És egy hét után a város fellélegezne.

Mert az Úgy van, kérem, hogy aki a barmát el akarja tartani, hadd tarthassa már el! Aki pedig nem akarja többé eltartani, az szaggassa le róla a Gucci kosztümöt, meg a Hugo Boss öltönyt, aztán verjen a farára egy jó, suhogós, frissen vágott nyírfavesszõvel, és mondja neki búcsúzóul: »Eredj, marha, ahová tudsz! Legeld, marha, amit tudsz! De melletted, marha, Én barom többé nem leszek!«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2016. május 05. 13:25
„Olvasom, hogy egy gazda eladásra kínálja 220 (!) szürkemarháját. Mert hogy állata van, csak a legelőit vették el. -------- A "bérelt" legelőit veszíthette el, érdekes, hogy majd minden ilyen vitás esetben sajátjaként beszélnek a bérelt földekről.. Nem tudta hogy lejár a bérleti szerződés, netán nem indult a földárverésen? Az így kicsit laza, hogy elvették a 220 marha legelőjét a gazdától..
Box Hill
2016. május 05. 12:18
Miért vették el a legelőjét? Eladósodott?
tevevanegypupu
2016. május 05. 11:22
Hát akkor most gondolom azt tetszenek érezni akik itt fideszeznek amit mi éreztünk mindahányszor ahányszor Gyurcsányt, Bajnait, Demszky..stb..stb..stb.. a sor nagyon hosszú felmentettek ilyen vagy olyan jogi szabályokra hivatkozva. A gazda földje jogilag szabályosan lett elvéve..kész-passz. Akinek nem tetszik vegye meg a szürkemarháit.
Tintamin
2016. május 05. 10:50
Ki szabad ám mondani, hogy a családok kormánya intézte ezt......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!