Mecsetépítő tábor érseki áldással

2016. május 02. 10:19

Hinduk, muszlimok, buddhisták váltakozó intenzitással rombolják a templomokat és a keresztény közösségeket. És akkor mit teszünk? A Woelki-féle főpapok hívására Agnus Deit énekelve vonulunk az építőtáborba felhúzni egy mecsetet.

2016. május 02. 10:19
Nagy Áron
Magyar Idők

„Sebaj! Haladni kell a korral. Egy szekuláris és – legalábbis névleg – egyenlőségen alapuló világban ember és ember, vallás és hiedelem között nem szabad különbséget tenni. Akkor sem, ha ezt keleten nem nagyon értik meg, és a Róma által áhított színpadias párbeszéd hátterében tovább folyik a keresztényüldözés. Hinduk, muszlimok, buddhisták váltakozó intenzitással rombolják a templomokat és a keresztény közösségeket. És akkor mit teszünk? A Woelki-féle főpapok hívására Agnus Deit énekelve vonulunk az építőtáborba felhúzni egy mecsetet. Vagy nem.

A befogadáspárti európai papok minden erőlködése ellenére úgy tűnik, a hívek egy és cseppet sem kicsiny része nem kér ebből a politikailag korrekt beszédmódból és programból. A misszionárius vértanúk és az arénák mártírjai, a katonaszentek és a keresztesek példáiból tudhatjuk, hogy valaha létezett egy harcos, aktív, meg nem alkuvó kereszténység, amely át akarta formálni, jobb hellyé akarta tenni a világot. Ugyanerre tanítanak bennünket a francia és orosz ellenforradalmárok vagy a hitükért fegyvert ragadó mexikói cristerók a XVIII. század végéről, illetve a XX. század elejéről. És e körbe tartozik az a maréknyi önkéntes is, akik a Közel-Kelet keresztény milíciáihoz csatlakozva vállalták, vállalják a harcot az iszlamistákkal: napról napra egy-egy falut védve bármikor elnyerhetik a mártírok koszorúját. Pedig »jó« ötletekből nincs hiány. Lehet diszkót rendezni a plébánián, a belga papok akár egy kutyát is készek eltemetni, és semmi sem zárja ki, hogy a boldogító igent bungee jumping közben mondjuk ki, ha éppen erre vágyunk. Ennek ellenére a templomok egyre üresebbek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2016. május 14. 03:32
Kivéve amikor rájuk tör a tettvágy, és a történelmi szükségszerűség karmájaként magukra öltik vörös csillagos egyenruhájukat.
kuwiq
2016. május 14. 03:32
"A kölni érsek, Rainer Maria Woelki néhány napja közzétette videóüzenetét, amelyben dörgedelmes hangon adja a német keresztények tudtára, hogy nincs különbség templomok és mecsetek között, ezért aki a harangtornyokra igent mond, nem mondhat nemet a minaretekre sem. Woelki néhány éve a homoszexuálisok jogai mellett állt ki hasonló vehemenciával. Miért? Mert Isten eme jeles embere szerint a németeknek kutya kötelességük be- és elfogadni mindenkit azok után, amit a nemzetiszocializmus idején elkövettek." Enélkül kissé érthetetlen a kiemelés.
yanoo
2016. május 14. 03:31
Tényleg okos gondolat.
Szúnyog
2016. május 14. 03:31
Egy fontos, de nem idézett mondat a cikkből: "Mert minél liberálisabb az egyház, annál kevésbé van rá szükség, hiszen ahhoz, hogy bolond legyek, nincs szükségem iránymutatásra."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!