Létminimum, minimum lét

2016. április 20. 18:37

A kormány homokba dugta a fejét. Nyugodtan hajtogathatja, hogy a reformjai működnek, úgy hasít a magyar gazdaság, hogy még, de ettől a hazugságból nem lesz igazság.

2016. április 20. 18:37
Somfai Péter
Népszava

„Aki a munkájából szeretne boldogulni, a két gyerekét télen télikabátban, meleg cipőben iskolába küldeni, a lakását tisztességesen befűteni, hetente legalább kétszer húsos ételt tenni a család asztalára, havi 300 ezer forintnál kevesebből aligha jönne ki. Csakhogy ennyi pénzt a Magyar Szakszervezeti Szövetség létminimum számítása szerint a családok mintegy fele képtelen előteremteni. Az úgynevezett dolgozói szegénység példátlan méreteket öltött.

Azzal, hogy a KSH lemondott a szegénységi adatok közléséről, gyakorlatilag a kormány homokba dugta a fejét. Nyugodtan hajtogathatja, hogy a reformjai működnek, úgy hasít a magyar gazdaság, hogy még, de ettől a hazugságból nem lesz igazság. A magyarországi kereseteket mintha két kézzel nyomnák a megélhetési minimum alá, az emberek több mint negyven százalékának még napi nyolcszáz forint sem jut élelmiszerre. Egy olcsóbb cipő megvásárlása több hónapos projekt, és akkor egyetlen forintot sem költött az egészségére, testápolásra, a számlái kifizetésére.”

 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vezetéknév Utónév
2016. április 21. 11:51
Kevés adat mutatja meg világosabban az Orbán-kormány elmúlt hat évének mérlegét, mint az a tény, hogy 2010 óta nagyjából megduplázódott a létminimum alatt élők száma.
vendelin
2016. április 21. 09:27
A 4 millió szegényre adott "baloldali" válaszok: még több migránst + még több fogyasztást, hogy lehessen vasárnap is költeni a nemlétező pénzt. Amúgy az agyonszeretett multikat is meg lehetne kérdezni, hogy miért nem adnak a magyar munkásnak magasabb fizetést? Vagy azokat a "vállalkozókat", akik vagy be sem jelentik az alkalmazottaikat, vagy csak minimálbérre. Egyszer megkérdeztem apám egy régi barátját, aki könyvelő volt, hogy miképpen lehet az, hogy az irodája előtt álló milliós kocsikból kiszálló vállalkozók papíron mind veszteségesek vagy épp kijönnek nullszaldóra? A válasz ez volt: Engem ezért fizetnek.
Anonymtalan
2016. április 21. 08:51
Somfaikám! Azokkal mi van, akiknek elloptátok a családdal együtt töltendő szabadnapját?
Tintamin
2016. április 20. 23:39
Argentína és Bulgária a cél: http://index.hu/gazdasag/2016/04/15/toth_istvan_janos_interju_a_korrupcios_kockazatrol/ Egy lopásra optimalizált elit kirabolja az országot, az értelmiség menekül, a hülyék meg megszavazgatják maguknak a tolvajokat vezetőnek. Kiváló terv. Mindeközben már az ország 40%-a él a létminimum alatt. Zsír. Szótárból törlendő szavak: Államférfi. Közérdek. Becsület. Gerinc.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!