Szíria: új, rettenetes háború fenyeget

2016. március 01. 14:15

Van esélye, hogy az orosz-amerikai megegyezéssel a napokban meghirdetett tűzszünet működni fog, de a békére és ezzel az elmenekült milliók hazatérésére még igen halvány a remény.

2016. március 01. 14:15
Jeszenszky Géza
Jeszenszky Géza
Válasz.hu

„Ésszerűnek tűnik, hogy a szunnita fundamentalisták ellen közösen lépjenek föl mind a síita kormányok, mind a kurdok, mind a nemzetközi terrorizmus által egyformán fenyegetett Amerika, Orosz- és Törökország. A valóságban azonban a részérdekek fölülírják a közös, a nemzetközi érdeket. Az erős hadsereggel rendelkező Törökország van leginkább abban a helyzetben, hogy eredményesen szálljon szembe a zászlójukkal is a sötétséget kifejező terroristákkal, de Recep Tayyip Erdogan és kormánya jobban tart a kurdoktól, mint az ISIS-től. Oroszországnak is fontosabb Aszad hatalomban tartása és szíriai katonai bázisainak megtartása, mint a terroristák legyőzése. Ha a törökök és a szaúdiak közvetlenül beavatkoznának a harcokba, az hatalmas nemzetközi konfliktushoz vezethetne. Ezt belátva van esélye, hogy az orosz-amerikai megegyezéssel a napokban meghirdetett tűzszünet működni fog, de a békére és ezzel az elmenekült milliók hazatérésére még igen halvány a remény.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2016. március 02. 01:33
Köszönheti a világ a derék atlantistáknak!
választópolgár
2016. március 01. 22:36
Annyira látja át a külpolitikát mint Mekk Elek az ezermesterséget.
Strassnoff Ignác
2016. március 01. 21:41
Jeszenszky, a kurva anyádat! Kár, hogy emlékszem rád, mikor még Antall seggéből köpködted a Fideszt. Most meg? Bár ugye ha valaki nekiáll szopni, az már csak részletkérdés, hogy kinek a farkát... "Nem szállítottunk Horvátországnak fegyvert." Jeszenszky Géza külügyminiszter "Adtunk el fegyvereket Horvátországnak." Jeszenszky Géza külügyminiszter, egy héttel később. Hazug patkány.
kjkj945
2016. március 01. 17:21
Az eddigi csak borzalmas volt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!