El a kezekkel!

2016. február 03. 10:42

Voltak vérbíráskodások, koncepciós perek, most megint átlépett a politika egy határt, amelyet már nem hagyhatott szó nélkül sem Darák Péter, sem Handó Tünde.

2016. február 03. 10:42
Somfai Péter
Népszava

„A nem illiberális demokráciában tiltanák a szabályok, hogy a politikus kiálljon a kamerák elé, és megmondja, milyen ítéletet várna el a bíróságtól, és nem lehetne az »emberek felháborodására« sem hivatkoznia. Az ügyész sem vehetné a bátorságot, hogy pironkodás nélkül véleményt nyilvánítson a bíró munkájáról a nyilvánosság előtt, nem tolhatná a másik asztalára a felelősséget a nyomozás hiányosságai, a vád megalapozatlansága miatt. És ha a legfelső szintről nem kapna bátorítást, aligha merne Németh Szilárd, az elvárásoknak minden szinten megfelelni akaró képviselő sem belekontárkodni a bíróságok dolgába.

A magyar igazságszolgáltatás fekete lapjai miatt sokan pironkodhatnak. Voltak vérbíráskodások, koncepciós perek, most megint átlépett a politika egy határt, amelyet már nem hagyhatott szó nélkül sem Darák Péter, sem Handó Tünde, az a két bírósági vezető, akik korábban meglehetősen csendesen tiltakoztak a kormánypárti beavatkozások ellen. A politikusok tartsák tiszteletben a bírák függetlenségét – kérte most nyomatékosan mind a Kúria, mind az Országos Bírósági Hivatal elnöke, de ki tudja, milyen »magasra« hallatszik a szavuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2016. november 21. 19:04
A bíró hasonló állatfaj, mint az orvos. (érdekes, hogy mindkettő Dr...) Akkor is védik a mundér becsületét, amikor egyértelmű, hogy a keze helyett a lábát vágta le a delikvensnek. Minek dugta oda? Ez a bírói ajvékolás is hasonló mundérféltés, egy nagyon zárt és nagyon privilegizált kaszt érzi, hogy veszélyben az eddigi kényelmes és semmivel nem indokolható élete. A bíróságok átléptek egy határt, amelyet már nem hagyhatott szó nélkül a társadalom. A mondat így helyes.
antioxi
2016. március 01. 21:14
Szó sincs független biráskodásról, aki ilyet állit az hazudik! Ha végig nézi bárki az elmúlt 5-6 év politikaikailag is érintett birósági eseteit, mindegyikben tetten érhető az elfogultság és betartás az Orbán-kormánynak. Természetes, hogy Darák és Handó védi a mundér becsületét: kiáll a disznók mellett. Mégegyszer: Nem független a magyar biróság, hanem politikailag motivált, törvénytelenül.
áfonya
2016. február 11. 00:11
Köztudott mindig ugy volt a magasan képzett tanult emberek ahhoz a korszakhoz húznak melyben tanultak ,tanulmányuk után hosszú éveket eltöltöttek , a régi káderek nem változnak ,,ujat nehezen fogadják mert a mult nagyon megbecsülte őket ,és az baráti kör ismeretség üzleti összeköttetés egymáshoz köti .Mondhat bárki bármit ,olyan nincs hogy a régen tanult emberek egymás közt megszakítják összeköttetést az uj törvények más kormány miatt.
zseboszkiraly
2016. február 10. 23:31
A bíróságok függetlenek.Ez sajnos azt is jelentheti hogy a valóságtól /igazságtól függetlenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!