Az MSZP felettes énjének kirohanásárálól

2016. január 18. 10:22

Gyurcsány Ferenc pártja , az MSZP felettes énje, a következő szélsőséges kirohanással örvendeztetett meg: „Árulókkal nem működünk együtt.” Akkor most nézzünk egy kis gyűjtést, hogyan nézett ez ki az Alaptörvény elfogadása óta.

2016. január 18. 10:22
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

Gyurcsány Ferenc pártja , az MSZP felettes énje, ma a következő szélsőséges kirohanással örvendeztetett meg:

»Árulókkal nem működünk együtt. Ez az Alkotmánybíróság kevesek érdekeiért áldozta fel sokak Magyarországát. Ez az Alkotmánybíróság a magyar emberek helyett a Fidesz oldalára állt. Aki az árulókkal együttműködik, maga is a magyarok árulójává válik.«

Akkor most nézzünk egy kis gyűjtést, hogyan nézett ez ki az Alaptörvény elfogadása óta:

2012. április 23. Az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordul a Demokratikus Koalíció (DK), miután hat hónapos frakcióalakítási moratóriumuk lejárta ellenére az Országgyűlése vezetése továbbra sem teszi lehetővé, hogy képviselőcsoportként működjenek a parlamentben – erősítette meg Molnár Csaba hétfőn sajtótájékoztatón.

2012. december 9. A Demokratikus Koalíció arra kéri az ombudsmant, forduljon az Alkotmánybírósághoz, és indítványozza a kötelező iskolai hit- és erkölcstanoktatást előíró jogszabályok alkotmányellenességének megállapítását – közölte Vadai Ágnes (DK) országgyűlési képviselő vasárnap közleményben az MTI-vel. 

DK: tisztességes és bölcs döntést hozott az Alkotmánybíróság

2013.01.04. A Demokratikus Koalíció (DK) szerint tisztességes és bölcs döntést hozott az Alkotmánybíróság (Ab), amely pénteki határozatában alaptörvény-ellenesnek ítélte a minden választóra kiterjedő regisztrációs kötelezettséget  jelentette ki Molnár Csaba, az ellenzéki párt alelnöke. Hangsúlyozta: a Fidesz nem az Ab döntése miatt hátrált meg, hanem az erős ellenzéki, társadalmi ellenállás miatt, mert a kormány »csak az erőből ért«. Az Ab döntése »és a Fidesz meghátrálása« az elmúlt két-két és fél év legnagyobb demokratikus ellenzéki győzelme - mondta. (MTI)

Budapest, 2013. május 2., csütörtök (MTI) – A Demokratikus Koalíció (DK) véleménye szerint az információszabadságról szóló törvény keddi módosítása ellentétes az alaptörvénnyel, ezért a párt az alapvető jogok biztosához fordul. Szabó Mátétól azt kérik, hogy forduljon az Alkotmánybírósághoz (Ab) a jogszabállyal összefüggésben.

2014-06-05 A Demokratikus Koalíció (DK) tiltakozik »az információs önrendelkezés jogát lábbal tipró«, az ajánlóívek adatainak megismerhetőségéről szóló javaslat ellen, és ha elfogadják, a párt az Alkotmánybírósághoz, valamint a nemzetközi emberjogi egyezmények betartását felügyelő nemzetközi intézményekhez fordul.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
h.kovacs
2016. január 18. 17:20
jaj, megbántottam az istenedet ?
vanádium
2016. január 18. 14:46
T.Schiffer Úr! Én elvi alapon szimpatizálok mindenkivel aki gyurcsányt ekézi, de most - azt hiszem- Ön is mellé lőtt.gyurcsánynak az nem tetszik , hogy Önök részt vesznek egy olyan folyamatban , melynek eredménye - az AB pártok szerinti összetétele- antidemokratikus a 10. hatványon.De orbán mondhatja azt , hogy az AB összetétele egy demokratikus folyamatnak az eredménye , hiszen abban az ellenzék is részt vett.Tehát önök bárhogyan is gondolják azt nem tudják megakadályozni , hogy az AB 90 %-ban fidesz-kdnp zsoldosokból álljon.Az ,hogy az AB néha napján ,véletlenül az ellenzék számára kedvező döntést hoz ,azt a DK elismeri még nem jelenti azt , hogy a DK mutyizik a fidesszel . Az Önök cselekedete inkább hordozza ezt a gyanút, különösen ha összevetjük azzal , hogy az LMP a választások óta politikailag béna kacsa.
kurbitalis
2016. január 18. 12:22
Igazságokba csomagolt körmönfont svihákság! Ettől még nem segítünk középre pozicionálni az USA nagykövete és a szadesz köménymag által gründolt mocsárzöld pártocskát.
kurbitalis
2016. január 18. 12:21
Hagyjuk a süket dumát! Azért csak nem adja fel a süketelést ez a Szakasits unoka. Nézzük csak! A közös múlt összeköt: "1989-ben egyik tagja volt – Bajnai Gordonnal együtt – a Gyurcsány Ferenc által vezetett rövid életű Új Nemzedék Mozgalomnak. 1990-ben egyik alapítója és 1992-ig ügyvivője az Ifjú Szocialisták mozgalmának" A balliberális Schiffer balliberális-szabadkőműves politikai ellenfele nekem nem barátom. Piha!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!