Gátat a gátnak!

2015. december 08. 18:17

Ezek a titokzatos vízügyes gyíkemberek ráadásul valamivel sakkban tartják az egész ágazatot, holott sok szakember magánemberként ellenzi a dunabetonozást.

2015. december 08. 18:17
Miért Rigó
Tutiblog

„1997-ben, azaz tizennyolc évvel ezelőtt a szlovák-magyar vízmegosztás vitában a hágai döntőbíróság  meghatározta a konfliktusrendezés alapelveit, miszerint a magyaroknak jár a vízhozam 50 százaléka – miért is ne járna, hiszen közös folyó – és, hogy a bősi vízlépcső miatti természeti katasztrófát a legminimálisabb beavatkozással kell kezelni, amit szintén a több víz átengedésével lehet legkönnyebben megoldani. Most 2015-öt írunk és hátrébb léptünk pár mezővel.

A polgári kormány magyar tárgyalásvezetője, Baranyai Gábor négy duzzasztógátat javasolt építeni a Szigetközbe, miközben Magyarország nevében a szlovákok javára lemondott a Duna vízhozamának 50 százalékáról, ő beéri kevesebbel is, majd inkább építünk milliárdokért négy gátat, azzal valahogy megoldjuk. (...)

A rendszerváltás egy olyan 20. századi betegsége volt a magyar társadalomnak, amelyet nem kapott el minden állami szervezet, többek között a Magyar Tudományos Akadémia, a Magyar Államvasutak és a titokzatos Vízügyi Igazgatóság sem. Utóbbi kettő ráadásul az átkosban kiemelten fontos, félkatonai szervezetként működött, belső struktúrájukon, a megbonthatatlanságukon és az összetartásukon érződik is ez mind a mai napig. De azok, akik a rendszerváltást nem egy csúnya kórságként élték meg, joggal mondhatják, hogy ezek a szervek egy negyven éves betegség hordozói, és ideje lenne kikúrálni őket belőle. (...)

A vízügyes gyíkemberektől ráadásul követelnénk az indokokat is, hogy a szlovákok fizetik őket, vagy valamelyik nagy betonozócég, vagy csak szimplán hülyék. Ebben a nagy titkolózásban ugyanis úgy élnek, mint a szakma, amely az ország közvéleményének kizárásával uralkodik a Duna fölött, holott erre semmilyen felhatalmazást nem kaptak. Legalábbis a rendszerváltás óta nem. Látni akarjuk őket, és a szemükbe is akarjuk mondani, hogy el a kezekkel a Dunától. Ezek a titokzatos vízügyes gyíkemberek ráadásul valamivel sakkban tartják az egész ágazatot, holott sok szakember magánemberként ellenzi a dunabetonozást. Hahóóó!Véget ért a kommunizmus, nincs több hallgatás és nincs több titkolózás.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2015. december 08. 22:57
Ha megcsináljuk a Dunát hajózhatónak Szerbiától Németországig, akkor biztos nagyon sok hátbaveregetést kapunk. De hogy amelyik uszályok eddig itt rakodtak át a különböző vízmélységek miatt, azok ezután Ausztriában fognak, az tutibiztos.
Zokni
2015. december 08. 19:19
Egyszerű kérdés: mibe haljunk meg. Fulladjunk vízbe. Vagy szálljunk égbe az atomfelhővel.
kjkj945
2015. december 08. 18:33
Rúg a rigó, verje devla, nem ízlik a kemény széna Ha ráadom az istrángot, szétrúgja De ha rummal megitatom, a kordélyba befogadom Úgy is tudja be dzsalunk a csárdába. Hej rigó, rigó, sárga csikó, megittuk a zabárát Hej rigó, rigó, részeges ló, együtt lássuk de a kárát. Hej rigó, rigó, sárga csikó, megittuk a zabárát Hej rigó, rigó, részeges ló, együtt lássuk de a kárát.
atila68
2015. december 08. 18:26
Én még életben nem találkoztam Miért vezetéknevű emberrel, és a Rigó sem szerepel az utónévkönyvben, de ez mellékvágány. Feltűnt másnak is, hogy a poszt nem szól semmiről, nem tart sehova, és a gyíkemberes rész a legizgalmasabb? Szánalmas.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!