Még akkor is fontos téma a fizetésemelés, ha az MSZP kampányol vele

2015. december 05. 14:19

Az elmúlt két hónapban már a második cikket kell megírnom az MSZP fizetésemelési kampánya mellett. Az elmúlt 29 évemben nem írtam ennyi cikket MSZP-s ötlet védelmében összesen.

2015. december 05. 14:19
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

Értem én, hogy értelmiségiként, jól keresőként könnyű azt mondani, hogy ez merő demagógia: a rezsicsökkentésre adott válaszlépés. Csakhogy ettől még emberek életéről van szó, emberek jólétéről és megélhetéséről. És lehet azt mondani, hogy vannak náluk rosszabb sorsú emberek is, de erről vitatkozni nem segít se az ápolókon, se a még rosszabb helyzetben lévő embereken.

Persze van az a magyar értelmiségi pozíció, amiben eltartjuk a kisujjunkat, ha a pártokhoz nyúlunk és megkeressük mindig azt a pózt, amiben legügyesebben és legfrappánsabban tudjuk fikázni őket. Elég könnyű is ezeknél a pártoknál megtalálni a hibát, csak ha ezzel megvagyunk, talán tovább kellene lépni. Ha valaki azt mondja, hogy szerinte jó ötlet az MSZP fizetésemelési kampánya, attól még nem lesz MSZP-s, sőt el lehet azt is mondani, ez a kampány jó, bár sose fogok az MSZP-re szavazni. Nincs ezzel semmi gond.

De több százezer nettó 100 ezer forinttál kevesebbet kereső ügyére ne mondjuk már azt, hogy »fúj, MSZP-s ügy«, bottal se nyúlok hozzá, mert ez valójában nem MSZP-s ügy, hanem közügy, politikai ügy, ami mindenkit érint ebben az országban, és nem csak a kiadási oldalon, hanem a kórházi ágy oldalán, a körülöttünk élő szegények, vagy saját szegénységünk miatt, a mellettünk dolgozó emberek a rossz oktatásból következő tudáshiánya által.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ptrfarkas43
2015. december 06. 07:34
A piac mindent megold, hangoztatták valaham de ez már a múlt.
Akitlosz
2015. december 05. 22:13
Az MSZP hiteltelen. Nem lehet komolyan venni ezt a kampányukat sem.
Peter8811
2015. december 05. 20:16
"Az elmúlt két hónapban már a második cikket kell megírnom az MSZP fizetésemelési kampánya mellett. Az elmúlt 29 évemben nem írtam ennyi cikket MSZP-s ötlet védelmében összesen." Én is elgondolkodtam rajta amikor az MSZP meg pendítette a húrt. De, hogy most te mellé álltál ez csak valami nagyon szar lehet,mint az MSZP-s 13. havi jövedelem meg nyugdíj. Te eddig még jó mellé sosem álltál kivéve a klozetot, de ott is kettős mérce szerint cselekedsz vagy leszarod a deszkát vagy mellé huggyozol.
Brigadéros
2015. december 05. 19:52
Na ide figyelj te vegytiszta libsi! Ha komolyan veszed egy pillanatra is a piacgazdaságot, akkor milyen módon emelje e kormány a piaci béreket?!?...Heee????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!