Kibaszhatunk emberekkel úgy, hogy nincs hasznunk belőle? Csináljuk!

2015. december 04. 17:39

Több olyan ország van az Unióban, ahol a meleg párok nem házasodhatnak, és élettársi kapcsolatot sem köthetnek egymással, de csak a lengyel és a magyar kormány tartotta fontosnak, hogy megvétózza az Európai Bizottság két javaslatát.

2015. december 04. 17:39
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

Mit is üzent ezzel Budapest és Varsó? Azt, hogy ha tegyük fel, egy német férfi beleszeret egy magyar srácba, és összekötik az életüket, vagy egy spanyol nő életében eljön az igazi, és történetesen egy lengyel lány az illető - akkor a mi kormányaink azt mondják nekik: ezt buktad. Itt nem lesznek olyan jogaid, mint a saját országodban. Egy magyarba szerettél bele? Akkor nem oszthatod meg vele a vagyonod, nem örökölhetsz tőle, mi a ti szerelmeteket ócskábbnak tartjuk, mint egy heteró párét.

(...)

Azért, hogy ennek az icipici kisebbségnek nehogymár több joga legyen, mint amennyit mi itthon engedünk, Budapest és Varsó inkább megvétózták az Unió összes vegyes, 2 nemzetiségű párjának helyzetét egységesítő rendeleteket: akár házasságban, akár élettársi kapcsolatban élnek, jogaik csak nehezebben vagy egyáltalán nem lesznek érvenyesíthetők.

Nyilván el lehet intézni egy szimpla buzizással a dolgot, de hát ez egy tökéletes példa arra, hogy a döntéstől senkinek sem lesz jobb, csak egyes embereknek rosszabb lesz. Senki se profitál belől, nincs érdekellentét, még azzal sem lehet érvelni, mint mondjuk az azonos nemű párok házassága esetében, hogy sérti a vallásosak érzékenységét, vagy az örökbefogadás esetében, hogy állítólag ettől baja lehet a gyereknek.

Nem. Ez szimpla gecizés. Nincs jobb szó rá. Egyszerűen arról van szó, hogy legyen rosszabb embereknek, mert mi utáljuk őket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. december 06. 12:25
Valami marketingszerződés van Jámbor és a Mandiner között, hogy mindennap reklámozzák ezt az ütődött figurát?
SigSauer
2015. december 05. 20:26
Meddig lesz még homárfesztivál a főváros szívében, fényes nappal, koncentrált, kontraszelekcióra ítéltekkel és importált abberáltakkal? Az eddigi összes vonaglásuk Btk.-ba ütközött gyakorlatilag. Hol van az ifjúságvédelem? A közszemérem? A többség érzékenysége? Valamelyik megválasztott vállalja már fel!
fiandre
2015. december 05. 13:55
A házasság szó soha nem volt szinonímája a homokosok együttelésének. Tekintettel arra az apróságra, hogy a házasság - talán legfontosabb - célja a természetes szaporodás. Ha majd ezt meg tudják oldani szóljanak, és én fogom legjobban pártolni a házasságukat...
Bokros Birka
2015. december 05. 13:20
Szépen jól Jámbor magyarul! Esetleg valakinek eszébe jutna Bayer-t kritizálni szóhasználatért az előtt letolom az alsónadrágomat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!