Pár éve átvettem apától a szentestére való borok kiválasztásának feladatát. Ilyenkor – mint legtöbb esetben – sem csak saját borokat fogyasztunk otthon, hanem más termelők borait, ebből is tanulva, gazdagodva. Még a fa díszítése közben van, hogy koccintunk egy Garamvári Vincent extra szárazzal vagy egy Törley Francois nyerspezsgővel. A bor, ami soha nem marad ki a sorból, az Berecz Stéphanie száraz tokaji furmintja.
Már a 2004-es évjárata óta ezzel indul minden ünnepi vacsoránk. A leveshez általában bontunk egy rozét, mondjuk a válogatás tételeink közül egy merlot-t. Az ünnepi vacsora közben elő kerül egy-egy vörösbor is, vagy a nagyvilágból, vagy Magyarországról. Idén asztalra kerül Bukolyi Marciék “Kisfiam” egri vörös házasítása, majd jönnek a még testesebb tételek Szekszárdról: Vesztergombiék Csaba cuvée-je, Eszterbauerék Tivaldja.