Tán mégse pattan el a húr

2015. november 26. 18:00

Régóta érett az orosz–török incidens: NATO-jelentések szerint is többször megsértették a török légteret az orosz harci gépek.

2015. november 26. 18:00
Feledy Botond
Új Szó

„Emellett Moszkva számára elég rosszkor jött a konfliktus: a párizsi merénylet után olyan falak dőltek le, amelyeket régóta szeretett volna megmászni. Hollande telefonon egyeztetett Putyinnal a Szíriára vonatkozó titkosszolgálati információk megosztásáról. A G20-csúcson az amerikaiak újra leültek az oroszokkal tárgyalni a Közel-Keletről.

Más kérdés, hogy Putyin az ilyen helyzeteket szereti felhasználni belpolitikai kommunikációjában. Most a törököket egyenesen azzal vádolta meg, hogy az Iszlám Államnak dolgoznak azzal, ha lelövöldözik a terror elleni háborúban harcoló orosz gépeket. A terror elleni háború a putyini retorikában több mint egy évtizedes, egész Csecsenföld ebben a narratívában borult vérbe. Tehát számíthatunk még súlyos szavakra, Putyin fel fogja használni ezt az alkalmat arra, hogy megossza a nyugati szövetségeseket.

Ennek kockázata pedig az, hogy a hazai retorika a külpolitikában is keményebb vonalra viszi Putyint és a Kreml kommunikációját.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2015. november 27. 08:19
Azért felhívnám mindenkinek a figyelmét arra, akik eddig azt pampogták, hogy az oroszok akarnak háborút provokálni, meg agresszívan terjeszkedni, hogy ez az incidens, vagy talán provokáció, jó alkalom lenne Putyinnak, hogy megtámadjon egy nato tagállamot. Ha valóban ez lenne a szándéka. Szerencsére ennél több esze van.
catalina9
2015. november 26. 22:20
Botondunk egyre gyakrabban írogat. Gyengén.
catalina9
2015. november 26. 22:18
A légtér megsértése akkor lehet ok a lelövésre, ha az adott pillanatban ott tartózkodik a gép, és még akkor meg kell gondolni. A gép a lelövéskor nem a török légtérben volt.
Akitlosz
2015. november 26. 20:54
Putyin türelme csaknem végtelen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!