A TV2-modell

2015. október 19. 12:41

Ott tartunk, hogy ma már ezt a függést, kitartottságot, vagy adott esetben kitaszítottságot, lassacskán mindenki természetesnek veszi: így megy ez mostanában…

2015. október 19. 12:41
Tamás Ervin
Népszabadság

„Unom, ahogy az új undokok folyton régi, meghaladni remélt silány gazságokkal takaróznak. Igen, a TV2 eredendően bűnben fogant, de attól még idővel megemberesedhetett volna. Csakhogy puhány lett, s mint mutatja – játékszer. Lehet a történetet úgy értelmezni, hogy az oligarchák játékszere, csakhogy ennél súlyosabb a helyzet: itt nem pusztán két vagyon szkanderezik, hanem a politikai hatalom által kegyvesztett és az új kegyelt ütközik, miközben a rezsim úgy tesz, mintha köze sem volna az egészhez.

Az egyiket (akire évekig szemérmetlenül szórta a milliárdokat) durván fojtogatja, a másikat mindenféle gátlás, körültekintés nélkül ezerrel támogatja. Pőrén, mezítelen arroganciával. Hogy milyen viszonyokat, kiszolgálói rendszert, emelkedettebben fogalmazva súlyokat-ellensúlyokat feltételez ez a közeg és miféle társadalmi torzulásoknak nyújt oltalmat – írtak róla elegen. Arról is, hogy Vajna kezében a TV2 minden bizonnyal agyonszponzorált aranybánya lesz, Fonyónál kockázatos üzleti vállalkozás, s messze nem a hozzáértés különbözősége miatt.

Ott tartunk, hogy ma már ezt a függést, kitartottságot, vagy adott esetben kitaszítottságot, lassacskán mindenki természetesnek veszi: így megy ez mostanában… Mert ugye másutt sincsenek laboratóriumi állapotok. De vegyük már észre a nagyságrendi, mélység- és módszerbeli differenciát, mert az esetek, amelyekkel környezetünkben napról napra találkozunk, nem európaiak, ha szabad még ilyen párhuzamra vetemedni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. február 09. 12:24
Nem is tudom ki is mondta, hogy aki szerepelni akar a tv-ben, az vegyen magának. Hát most vettek ketten is. Mindkettő roppant ellenszenves alak (csakúgy, mint a posztoló!), ezért továbbra sem nézem, ahogy a retek tv-t sem. Öljétek egymást!
Ellensúly
2015. november 02. 17:53
Breuer Tamás Ervin nyilván attól fél, hogy a nemzetközi nagytőke irányítása alól valamelyik jobboldali oligarcha kezébe kerül a csatorna. Érdekes módon az sosem zavarta Breuer Tamás Ervint és társait, amit ez a szennycsatorna az elmúlt közel húsz évben művelt.
Vadjoe
2015. október 23. 07:55
Ez inkább arra jó példa, hogy a nyomorék média épp megint magával van elfoglalva.
Vadjoe
2015. október 23. 07:55
Már az elején érdektelen volt a történet, de most már egyre érdektelenebbé válik. Mintha bárkit is érdekelne, hogy két oligarcha jogi huzavonája épp milyen fázisban van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!