Kell-e nekünk hazafias törvény?

2015. október 30. 11:55

Nemcsak a magyar joggyakorlat, de sokkal inkább az uniós szemlélet radikális változására van szükség, hogy ne legyünk teljes mértékben kiszolgáltatva a radikális terrorista szervezeteknek.

2015. október 30. 11:55
ifj. Lomnici Zoltán
Magyar Idők

 „A büntetőjog területén az unió több mint egy évtizede hoz ugyan különböző intézkedéseket, ugyanakkor érdemben először 2010 márciusában Viviane Reding, az Európai Unió jogérvényesülésért felelős akkori biztosa körvonalazta a büntetőjogi politika kiegyensúlyozott és koherens megközelítésének szükségességét, és bejelentette azon szándékát, hogy lépéseket tesz ezen a területen. Az uniós büntetőpolitika létrehozása című közleménnyel a bizottság abban a hitben volt, hogy teljesítette az ígéretét, és figyelembe vette a gyakorló jogászok és tudományos körök felhívását az uniós szintű büntetőjog koherensebb megközelítése iránt, amint azt a 2009-es Manifesto on EU Criminal Policy (az Európai Unió büntetőpolitikájáról szóló manifesztum) megfogalmazói kifejezték. Ez magyarra lefordítva azt jelenti, hogy 2010-ig gyakorlatilag az Európai Uniónak nemhogy terrorizmusellenes, de kiforrott büntetőpolitikája sem volt.

Ami az új büntetőjogi irányvonalat illeti, az sem túl biztató. Az EU büntetőpolitikájának a teljesség igénye nélkül az alábbi alappillérei lennének hivatottak megvédeni az unió állampolgárait. 1. A büntetőjogi intézkedést mindig csak végső eszközként lehet alkalmazni. 2. A büntetőjogi szankciókat csak a különösen súlyos bűncselekmények esetére kell fenntartani. 3. A büntetőjogi intézkedések igen kényesek az alapvető jogok szempontjából: az új jogszabályok megkövetelik az Európai Unió alapjogi chartájában és az emberi jogok védelméről szóló európai egyezményben biztosított alapvető jogok szigorú tiszteletben tartását.

A fentiek alapján kijelenthető, hogy nemcsak a magyar joggyakorlat, de sokkal inkább az uniós szemlélet radikális változására van szükség, hogy ne legyünk teljes mértékben kiszolgáltatva a radikális terrorista szervezeteknek. Földi László szerint háború van az Iszlám Állam és Európa között, erre a harcra azonban az unió szemlátomást nincs felkészülve, gyenge és sebezhető. Nincs tehát más megoldás, egy felelős kormányzatnak ki kell feszítenie a tagállami hatásköröket, hogy megvédhesse az országa határait és a lakosságot. Jogalkotási szempontból pedig megfontolandó, hogy szükséges-e a vonatkozó jogszabályi háttér fokozott centralizálása, esetleg cizellálása. Mert az alaptörvény szerint – ha az EU nem is – Magyarország védelmezi állampolgárait.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mr.Marcang
2016. február 24. 18:21
Minek kell itten mindig a távolba révedni. A labancéknál már kifogyott a boltokból az összes vadászpuska.
Lóyer
2015. november 28. 08:24
Ne kerteljen Kee', Lomniczy, IDE HAZAFFYASCH törvény nagyon kell, hogy Atyád többé nem védhesse bírói székében a brutál rendőröket meg a Gyurcsányi-ganget!!! Ahazafiasság és nacionálizmus, meg ptriótizmus NEM JOGTUDOMÁNYI kérdés, de még csak nem is szociológiai. Hanem katonai illetve érzelmi. Öltöztessétek fegyverbe a lelkeitek, magyarvást!
Tintamin
2015. november 27. 20:00
Ez a csávó is hogy beállt a sorba, bámulat! Szomorú, amikor már mindenkiből fideszes seggnyaló lesz:( "Földi László szerint háború van az Iszlám Állam és Európa között" Bakker, amikor ilyen géniuszokra lehet hivatkozni, ott hatalmas problémák vannak...
*ufó*
2015. november 27. 19:59
Inkább anti-kommunista törvény kellene, hogy eltakarodjatok a pöcegödör mélyére, mert az eredmények eddig ezek, amiket a magyarság ellen tettetek: gyermek-éhezés, családok hajléktalanná tétele, rekordszámú külföldre menekült magyar a fideszes csürhe elől, világ-rekord 27 %-os áfa, érted, még Burundiban sincs ilyen, a magyar foci soha nem látott mélységekbe került, a fideszes potentátok Zoltai Gusztávot teszik meg élharcosnak, a magyar kultúra tudatos és szisztematikus lezüllesztése egy L. Simon nevezetű barackmag árus tevékenysége nyomán, dohány- kaszinó- föld-üzletek maffia módszerekkel (gyilkosság, zsarolás, bosszú) való megszerzése, lásd még ugyanitt a média uralását, mondjuk ebben pont bénák vagytok, mert csak. És végül a demokrácia megszüntetésére tett kísérlet. De ebben is szerencsétlen bénák vagytok - annyit is értek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!