Amerikaellenes hangulatkeltésbe kezdett a Fidesz a 27 ponttal

2015. október 16. 10:55

A kormányzati szócső Mandiner „csicskáztatásként” ítéli meg az amerikai adminisztráció 2014 októberében megfogalmazott véleményének 27 pontos összefoglalását.

2015. október 16. 10:55
Gréczy Zsolt
Gréczy Zsolt
Demokratikus Koalíció

»Így csicskáztatná Amerika az Orbán-kormányt« címmel jelent meg egy írás a kormányközeli Mandiner blogon egy tavalyi non-paperről, amelyet az Egyesült Államok juttathatott el a magyar kormánynak.

A kormányzati szócső »csicskáztatásként« ítéli meg az amerikai adminisztráció 2014 októberében megfogalmazott véleményének 27 pontos összefoglalását. Úgy tűnik, hogy a jobboldali pártsajtónak éppen azok után jut eszébe stíluskritikával élnie, hogy a magyar kormány az elmúlt fél évben elfogadhatatlan hangnemű vagdalkozással haragította magára hazánk minden szövetségesét.

A 27 pont tartalmát ugyanakkor nehéz kritikával illetni, hiszen pontosan azokat a normákat tartalmazza, amiket a magyar demokratikus ellenzék is hétről-hétre követel – legyen szó a fideszes választási rendszer megváltoztatásáról, vagy a civil szervezetek elleni kormányzati hadjárat beszüntetéséről.

A DK szerint beszédes értékítélet, hogy hazánk legnagyobb szövetségese a 2010 előtti alkotmányos rendszert tekinti mércének, a 2010 óta véghezvitt orbáni intézkedésekre pedig alkotmányos rombolásként tekint.

A DK a – minden bizonnyal a magyar kormány által kiszivárogtatott – non-paper kapcsán felszólítja az Orbán-kormányt, hogy tegyen le az amerikaellenes hangulatkeltésről. A DK szerint a szövetségesek nélkül maradt Orbán-kormány amerikaellenes »szabadságharca« pontosan ugyanolyan kudarcba fulladna, mint az eddigi EU-ellenes bohózat.

Gréczy Zsolt
Szóvivó DK

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hora
2015. október 17. 11:38
Ki is ez a hülye? Jaaa, megvan. Mi van akkor, (ha elméletileg) az orosz (és tsai, mint pl. Kína) eredményesebb lesz a következő 20-25 évben. MI lesz akkor Zsoltikával? Lehet még Kína- ellenességet vizsgáló bizottság is. Bakker. Csak felvetettem, mint elméleti lehetőséget. Akkor ez a fasz, tutira azonnal köpönyeget váltana. Ennyit arról mennyire tartom gerincesnek.
A helység galagonya
2015. október 17. 09:42
Meglepetésként ható felmérést publikált az Eurobarometer. A magyarok nagyjából kétharmada több területen látna szívesen uniós megállapodást, és csak egyötödük akarja az ellenkezőjét. A 69 százalékos eredménnyel a magyarok valamivel az EU-átlag felett, a volt szocialista tagállamok közül a legmagasabb arányban pártolnák, hogy több legyen a döntés közösségi szinten. Azaz: ez elég meglepő annak fényében, hogy hónapok óta folyik a csapból a kormánypropaganda, és erre a lakosság – derül ki más felmérésekből – vevő is. Ha ez az eurobarometeres felmérés igaz, akkor a magyar lakosság jelentős részének alapvetően tér el a véleménye Orbán Viktorétól.
csurcsányi
2015. október 16. 20:31
A DK meg elkezdte H.Clinton seg.ét nyilvánosan nyalni,ferikével az élen!
ptrfarkas43
2015. október 16. 20:20
Gréczy nyalakidik aminál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!