Hallatlan: baloldali vezető baloldali párt élén!

2015. szeptember 13. 10:23

A Nyugat egyik legfontosabb, történelmi pártja megváltozott. Az anti-establishment politika , amely nagy diadalt aratott szombaton, egy pillanatra visszaállította a demokrácia tekintélyét.

2015. szeptember 13. 10:23
Tamás Gáspár Miklós
Kettős Mérce

A Nyugat egyik legfontosabb, történelmi pártja megváltozott. Vezetőjét nem az alsóházi képviselőcsoport választotta meg, nem is a tagintézmények (a szakszervezetek a hagyományos szociáldemokráciában mindenütt a szociáldemokrata pártok kollektív tagjai; ez a Magyarországi Szociáldemokrata Pártban is így volt valaha: az »érdekképviseletek« és a »civil társadalom« elválasztása »a politikától« csak a 2006 utáni Budapesten ismeretes). Hanem a tagok és a szimpatizánsok közvetlen szavazásán.

A hivatásos politikusok ún. elitjét leváltották. A pártvezetőségben és a parlamenti képviselők között alig támogatja valaki Jeremy Corbynt. A Labour helyhatósági képviselői közül minden tizennegyedik. A baloldal népe szembeszállt az apparátussal és a képviselettel. (…)

Az anti-establishment politika (ez a szó eredeti értelmében populista, nem a téves magyar szóhasználat szerinti tekintélyelvű demagógia, amelynek semmi köze a populizmushoz, még a jobboldali verzióhoz se), amely nagy diadalt aratott szombaton, egy pillanatra visszaállította a demokrácia tekintélyét.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Finta László
2015. szeptember 14. 08:48
Az alkotmányos monarchia olyan fénysugár, amely egy békésebb és magasztosabb szférából világítja meg a politika sokszor alantas világát: ezt a rombolás vörös prófétái soha nem fogják megérteni. http://reakciosreflexiok.blog.hu/2015/09/13/_god_save_the_queen
Selamat
2015. szeptember 14. 07:55
TGM annyira elvakult (esetleg elhülyült), hogy még azt sem vette észre, hogy szerelmetes angol, (messze nem) munkáspártja megválasztotta magának a saját Zorbánját :)) Ez a Corbyn egy az egyben azt képviselte eddig, s ezután remélem meg is fogja lépni, meg visszahozni mindazokat a baloldali értékeket, amit a Zorbán is megtett. Magyarul, a Patás kijárta az angol munkáspárt (ja, főleg munkás...) számára is az utat. Szép az élet :DD Hogy Ejrópa nagyon kiéhezett a Zorbán fajtájára, az ebben az esetben is színtisztán látható. Jó reggelt TGM, Hajrá Zorbán, Hajrá Magyarország :DDD
tóth mária
2015. szeptember 14. 06:19
Szegény Gazsi, már csak szánni tudom! Demencia netán?
tango47
2015. szeptember 13. 20:54
HAHÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!!! Egyelőre nem Nagybritannia népe választotta meg az ellenzéki párt vezetőjét, hanem a pártja kongresszusa. Ezt, mint a demokrácia győzelmét ünnepelni szerintem oktondiság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!