Mindenki mindenki ellen?

2015. szeptember 21. 07:32

Ha nincs Európának közös menekültpolitikája, ha nem lehet tisztán látni, kinek jár menekültstátus, akkor holnap még távolabbról is elindulhatnak a még szegényebb sorsúak.

2015. szeptember 21. 07:32
Szabó Anna
Magyar Nemzet

„Nem tudni pontosan, ki menekül szíriai háborús zónából. Nem tudni, miért pont most kelnek útra tízezrek Afganisztánból, ahol évtizedek óta nincs béke. Miért most kerekedtek fel a rég anarchiába süllyedt Szomáliából, Etiópiából, Eritreiából, (Dél-) Szudánból? Irakban és Líbiában hosszú évek óta tart a polgárháború, minek tulajdonítható, hogy csak idén indult el a tömeges emberáradat Európa felé? Számolatlanul jönnek Afrika legnépesebb országából, Nigériából, Közép-Afrikából, Maliból és Kongóból. Hol a vége? Ha Európa határai nem védhetők egy világos és tiszta rend szerint, akkor milyen alapon dönthető el, ki befogadható és ki nem az? Mert mindenkit nem lehet beengedni, hiába is szajkózza ezt a felelősség nélküli, tengerentúlról irányított balliberális média. (Barack Obama amerikai elnök nemrég nagylelkűen jelezte, hogy a jövő évben készek akár tízezer szíriai menekültet is beengedni – a hét és fél millió otthontalanná vált szír közül...)

Ha nincs Európának közös menekültpolitikája, ha nem lehet tisztán látni, kinek jár menekültstátus, akkor holnap még távolabbról is elindulhatnak a még szegényebb sorsúak, akiknek a közös (nem létező) európai értékekre és a humanitárius szempontokra hivatkozva elvileg otthont kellene adni. Csakhogy a magyar és az európai társadalom terhelhetőképessége véges, a más kultúrából érkezettek esetében pedig még a harmadik generációnál is látjuk a beilleszkedés lehetetlenségét. Az összeurópai konszenzusnak nincs alternatívája – akármilyen mély ideológiai és erkölcsi válsággal küszködik is az unió. A nemzetközi béketeremtő szervezetek bénultak (mint mindig), a világ vezető hatalmának mintha nem állna érdekében az európai rendezés. Ma már az európai öngyilkosság elleni önvédelem a tét, aki ezt megérti, tudja, hogy egyetlen nap sem maradt a tétlenségre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2015. szeptember 21. 10:41
...év eleje óta ezt a kérdést teszi fel nyíltan és otthon egyaránt minden gondolkodni képes ember. A válasz pillanatnyilag az a jelek szerint, hogy ha már nem lehet a világon mindenkinek jó élete, legalább mindenkinek legyen szar...
Quet
2015. szeptember 21. 10:36
Jogos!!!!
Berecskereki
2015. szeptember 21. 09:58
Bizony, bizony! Ezek a fontos kérdések és ezekre kellene választ adni az EU vezetésének. A probléma megoldásának meghatározását is erre a kérdések adott válasz alapozná meg. Úgy látszik azonban, hogy ennek megválaszolásától feláll a szőr a hátukon, ezért terelnek és ezért hangoztatják a kvóta bevezetését, amely mintha mindenre alkalmas gyógyszer lenne. "Nem tudni pontosan, ki menekül szíriai háborús zónából. Nem tudni, miért pont most kelnek útra tízezrek Afganisztánból, ahol évtizedek óta nincs béke. Miért most kerekedtek fel a rég anarchiába süllyedt Szomáliából, Etiópiából, Eritreiából, (Dél-) Szudánból? Irakban és Líbiában hosszú évek óta tart a polgárháború, minek tulajdonítható, hogy csak idén indult el a tömeges emberáradat Európa felé?"
1istvan
2015. szeptember 21. 09:25
meg kellene már érteni, hogy a menekültprobléma álprobléma. fedőakció. a szállítóeszközeink, emberi erőforrásaink igénybevételével, a foglalók pátyolgatásával,a seregek ellátásával, táplálásával, itatásával, elszállásolásával segítjük európa elfoglalását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!