„1. Jól behűtve
A borok fogyasztásánál is rendkívül fontos a megfelelő hőmérséklet. Ez pezsgő esetén 6-8°C, fehérboroknál és rozéknál 10-12°C, vörösborok esetén 17-18°C. Vödörben hűtésnél víz és jég keverékében hűthetőek a leggyorsabban és egyenletesebben a palackok, a csúnya borfoltok elkerülése érdekében pedig érdemes ún. cseppőrt használni (drop stop), ami egy hajlítható, kör alakú fólia, s azt az üveg szájába helyezve nem folyik le a bor az üveg nyakán. 5 dolog, amit jó tudni, mielőtt borkóstolást szervezel
2. Vöröset a fehér után
A borokat eltérő jellegüknél fogva meghatározott sorrendben szokás kóstolni, illetve egy vacsora ételei mellé kínálni. Először érdemes pezsgővel kezdeni, majd azt követik a fehérborok, a rozék, a sillerek és a vörösborok, végezetül pedig az édes borok, aszúk zárják a sort. Tehát fehér irányból haladjunk a vörös felé és száraztól az édes felé.”