Az állami önkény érve

2015. szeptember 15. 11:40

Arctalan bürokratákból épülő, zsarnoki hajlamú, kapzsi és részvéttelen gépezet: ez az ezer éves magyar állam.

2015. szeptember 15. 11:40
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Szélsőközép – Facebook

„A négy történet egyike szír menekültekről szól, akik a Keleti pályaudvaron vonatjegyet váltottak Németországba. Csakhogy nem engedték fel őket a vonatra, mondván, nincs német vízumuk. A szírek ezért visszamentek a MÁV-pénztárhoz, hogy visszaváltsák a hazai fizetésekhez képest sem olcsó jegyeiket. Az állami tulajdonú vállalat képviselője döbbenten nézett rájuk. Miért adná vissza a pénzt, most hogy már nála van?! Húzzanak a picsába!

A másik történet hőse egy barátom, aki külföldieknek ad ki szállást. Bement az önkormányzatba, ő ugyanis hivatalosan, adózva, jogtisztán kívánja tenni ezt. A magas hivatalban felsoroltak neki vagy fél tucat elintéznivalót, többek közt építésszel kellett alaprajzot készíttetnie, majd azzal tovább fáradnia egy másik osztályra, hogy ott ellenőrizzék. Az építész nem dolgozott olcsón, a pár oldalas tervrajz negyvenezer forintba került. Nagy volt aztán a megdöbbenés, amikor a másik bürokrata barátomra förmedt, hogy ez meg itt mi, erre semmi szükség, legyen szíves, vegye a dossziéból! Kompenzáció még csak fel sem merült.

A harmadik történet szereplője Sanyi bácsi, aki egész életében földet művelt. Nem nagyot, csak épp akkorát, amiből a családját ellátta. Egyszer csak megjelent nála egy illetékes elvtárs képviseletében a magyar állam, hogy közölje: holnaptól ez a föld már nem a Sanyi bácsié, hanem a termelőszövetkezeté. A TSZ-elnök pedig maga az elvtárs lesz, úgyhogy meg lehet nyugodni, Sanyi bácsi holnap is ugyanúgy robotolhat, mint tegnap és ma, de többé nem önös érdekből, hanem a dolgozó nép javára. 

A negyedik történet Szatmári Jenőről szól, akit a magyar állam huszonnégy évesen besorozott, vonatra ültetett, és elvitt a Don folyóhoz, ahol a világ életében szerencsés Jenő csak a lábát vesztette el. A magyar állam egy ideig nemzeti hősként ünnepelte, aztán fasiszta csatlósként gyalázta.

Arctalan bürokratákból épülő, zsarnoki hajlamú, kapzsi és részvéttelen gépezet: ez az ezer éves magyar állam. Ez ma, ez volt hetven éve, és semmilyen jel nem utal arra, hogy az elmúlt évezred során bármikor különb lett volna. Aki háború elől menekülőket fosztogat, aki normakövető polgárokat rabol le, az gátlások nélkül veszi el a vagyonukat, a végtagjaikat vagy akár az életüket, amint érdeke úgy kívánja. Ha a szerencsétlen szírekere nézünk, azt gondoljuk: »Ilyesmi velünk soha nem történhet. Itt nincs annyi gyűlölet és kapzsiság, ami egy országot vérbe borítson.« Csakhogy az elmúlt ezer év épp ennek az ellenkezőjéről tanúskodik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Je suis László Petra
2015. szeptember 16. 08:35
MARSCHALKÓ LAJOS Marschalkó Lajos ORSZÁGHÓDÍTÓK - AZ EMANCIPÁCIÓTÓL RÁKOSI MÁTYÁSIG- 1.rész http://www.freepress-freespeech.com/holhome/tormay/orszagh0.htm
Je suis László Petra
2015. szeptember 16. 08:33
1883-ban történt meg először, hogy a tüntető magyar munkásság és a pesti polgárság ellen a Scharf Móricok érdekében rendelték szuronyrohamra a magyar honvédeket. 1883-ban, a tiszaeszlári ítélet után indultak útra a Cunard Line és a Norddeutsche Lloyd kivándorló hajói, hogy két-három millió magyart vigyenek Amerikába. Magyarokat, akik a tiszaeszlári ítélet után döbbentek rá, hogy nincs joguk, nincs igazságuk saját hazájukban. Ezért így maradt mindörökké Solymosi Eszter, a kis tiszaeszlári proletárlány a mi új Magyarországunk szimbóluma. Ő a mi Jeanne d'Arcunk, s ha a magára hagyott, elárvult magyar vérre, a szűz kislány életáldozatára gondolunk, akkor újra halljuk - a Töreky-féle tárgyalóteremből, vagy a vasfüggöny mögül Erdélyi József halhatatlan sorait: "Beh piros vagy Solymosi Eszter vére, Beh meleg! Hajnalt festek a magyar égre És felkelő napot veled, Hogy ne hulljon hiába vérünk S emléked árva hajadon Solymosi Eszter árva népét Ébressze bátran, szabadon."
Je suis László Petra
2015. szeptember 16. 08:33
Ezt a tokos, pihés magyar szüzet magára hagyta a liberális, alkuvó Magyarország. Mint talán Jeanne d'Arc, a francia felszabadulás hősnője, úgy Solymosi Eszter, aki épp úgy 14 éves volt, mint Jeanne d'Arc, - a magyar szabadság legszebb, legnemesebb szimbóluma. Mert hiszen, midőn őt és az ő igazságát magára hagyta a Tisza Kálmáni liberális és úri Magyarország, akkor kezdődött meg a magyar tragédia, az egekig csapó országhódítás. Az út Tiszaeszlártól egyenesen vitt Samuelly Tibor kalocsai, bajai kivégzőoszlopához. A bolsevista hóhérok most már a leninizmus és az átvett hatalom gőgjével mondták, hogy a gyilkolás, a terror: salus rei publicae! Az ország akkor halt meg, amikor megölték benne a jogot, a keresztényi igazságszolgáltatást, amikor Solymosi Eszter emberi jogát eladták Rotschildnak, Sztálinnak, Samuellynek, vagy Rákosi Mátyásnak.
Je suis László Petra
2015. szeptember 16. 08:32
A szentistváni magyar állam és a magyar jogszolgáltatás alatt ekkor rendült meg a föld. Bármi is volt, vagy tett légyen Tiszaeszlár, a szentistváni magyar birodalom akkor bukott el belülről, amidőn a rentekonverzióért magára hagyott egy árva kis magyar libapásztorlányt: Solymosi Esztert. Akkor halt meg a liberális Magyarország, midőn nem azt mondta: fiat justicia! (Legyen igazság), hanem midőn azt hitte, hogy a salus rei publicae, az államérdek a végső és legnagyobb megoldást jelenti. "Megöltek egy kis libapásztort, Égre kiált a régi vád, Úgy ölték meg Solymosi Esztert, Mint egy tokos, pihés libát!" - írta ötven évvel később Erdélyi József, akit ezért két heti fogházra ítélt a budapesti törvényszék, felekezeti izgatás miatt. Rónai Mihály András a jelenlegi bolseviki rendszer élírója pedig örök időre kiutasította az irodalomból!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!