Hogyan állítsuk le a vulkánkitörést?

2015. szeptember 06. 11:16

Ez a másik civilizáció a bizalom elvét nem ismeri, csak a kemény parancs és az azonnali megtorlás nyelvén beszél, és könyörtelen elnyomó kultúrát működtet azon kisebbségekkel szemben, melyeket az európai kultúra 1968 után felkarolt.

2015. szeptember 06. 11:16
Gadó János
Szombat

„A helyzet eddig kezelhetetlennek bizonyult: a véres konfliktusokat nem sikerült lecsillapítani, sőt, azok minden képzeletet felülmúló vérfürdőkbe torkolltak. A menekültáradatot sem sikerült feltartóztatni: a görög, a macedón és a szerb hatóságok után most éppen a magyar rendőrség dobta be a törülközőt: az autópályán menetelőket nem is próbálják megállítani, inkább segítenek, menjenek minél gyorsabban át az országon.

Mint a vulkánkitörést követő lávafolyam, úgy zúdul a menekülő embertömeg a legkisebb ellenállás irányába, az Európai Unió leggazdagabb országai felé.

Ezek a – túlnyomórészt protestáns kultúrában gyökerező – országok azért jutottak a jólét soha nem látott csúcsaira, mert kultúrájukban – a 20. század drámái után – a szolidaritás és az autonómia szintézisét sikerült kimunkálni. Felelősség önmagam iránt: autonómia; felelősség mások iránt: szolidaritás. Az ilyen »felnőtt« társadalom természetesen jóval hatékonyabban tudja építeni saját magát, mint az, amelyikben a mások rovására való gyarapodás, a belső konfliktusok és a bűnbakkeresés emésztik el az energiák jó részét.

Ezekben az észak-európai országokban 1945 (és főleg 1968) után a szolidaritás elve fokozatosan kiterjedt mindenféle kisebbségi vagy hátrányos helyzetűnek tekintett csoportra. Gyakorlatilag mindenki e csoportokhoz tartozott, aki a »fehér, európai, heteroszexuális férfi« kategórián kívül esett. (A zsidók teljesen különálló esetet képeznek, ők egyszerre áldozatok és bűnösök – »cionisták« – az uralkodó felfogás szerint.) Ekkor jelent meg a politikai korrektség, ami a kisebbségvédelmi alapállás nyelvi megfelelője. 1968 békés forradalmát vélhetően ma még nem értékelik eléggé: a tekintélyelvűség kultúrája ekkortól fordult át végleg a szolidaritás kultúrájába.

Ez az új, messzire kiterjedő szolidaritási elv kötelezi most a gazdag és sikeres európai országok közvéleményét és vezetőit, hogy egy másik civilizáció válságának kárvallottjait befogadják.

Ez a másik civilizáció a bizalom elvét nem ismeri, csak a kemény parancs és az azonnali megtorlás nyelvén beszél, és könyörtelen elnyomó kultúrát működtet a fentebb említett kisebbségekkel szemben, melyeket az európai kultúra 1968 után felkarolt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2015. szeptember 07. 10:09
Nem jobb lenne annak a címnek mentén gondolkodni: hogyan hatástalanítsuk az időzített bombát? Más-más feladat.
Balango
2015. szeptember 06. 22:41
Jó írás. Végre közöttük is van, aki nem buggyant meg teljesen.
Lolka-Bolka
2015. szeptember 06. 22:36
hat igen ez igy van... tiszta es vilagos.......csak az okor joletben eltunyult ( nem tudom mivel elutni az idot anya!!!!!!!~)felkialto 68 hamis idilen felnevelkedett lusta tohonya nyugateuropai allampolgar hiszi meg mindig a kommunista utopizmus hamis szavait !!!
korona
2015. szeptember 06. 21:10
Bármilyen ellentétek állhatnak a magyarok és a zsidók között, de mégis vannak párhuzamok. Ezek, ugyebár, akik itt jöttek a világra, a MI zsidóink. Mi lehetünk, például Izraelben, az ő magyarjaik? Ám pont a párhuzamok miatt, csak a végtelenben találkozhatunk. Az meg hol van? Minden pontban távolságban vagyunk egymástól, minden szemközti pont a végtelenségig távol tartja magától a szemköztit. És most, tessék: sinek lettünk. Nem kívánt vonat robog rajtunk keresztül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!