A menekültellenes retorika nem segít

2015. szeptember 30. 11:55

A menekültellenes retorika, amit az országban hallok, és amit az újságokban olvasok, nagyon nem segít a helyzeten. Ráadásul nem is a magyar embereket képviseli. Interjú.

2015. szeptember 30. 11:55
Colleen Bell
Origo

„- És a menekültekkel való bánásmódra is tudott megoldást ajánlani?

- Megértjük, hogy Magyarország nehéz helyzetben van, miközben megpróbál megfelelni az Európai Unió elvárásainak és a dublini rendelettel összhangban tevékenykedni. Ugyanakkor a menekültekkel való emberi bánásmódot hirdetjük. Az Egyesült Államok nincs abban a helyzetben, hogy megoldást kínáljon, a menekültek és migránsok emberi jogainak betartásáért viszont közbenjárhatunk.

(...)

- Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter többször is úgy fogalmazott, hogy a nemzetközi média nem mindig úgy ábrázolja a magyarországi eseményeket, ahogy történnek. Ezzel tehát egyetért?

- Néhány Magyarországról szóló nemzetközi híradás, amit láttam, csak egy oldalát mutatta be a válságnak. Azonban a másik oldalról, a menekültek segítése iránt elkötelezett magyarokról is beszélnünk kell. Úgy vélem, ez az a pont, ahol a mérsékelt hangok jobban el tudnák mesélni a történteket.

(...)

- Visszatérve a magyar–amerikai kapcsolatokhoz, nyilvánvaló volt, hogy a kitiltási botrány megviselte a viszonyt. Most, hogy Vida Ildikó, a NAV elnöke lemondott, lát bármi javulást?

- Külön nem kommentálhatok egyes kitiltásokat, de annyit elmondhatok, hogy az Egyesült Államok továbbra is elkötelezett a korrupció elleni harcban, ott, ahol erre szükség van. A jövőben is készek vagyunk eszközként használni a kitiltást, ha elegendő bizonyíték gyűlik össze a korrupciós tevékenységre.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. október 01. 06:55
Hej bell igyál még egy felest itt helyben!
Peter8811
2015. október 01. 06:51
"Azok a magyarok, akiket én ismerek, vendégszeretők, gondoskodók, nagylelkűek és könyörületesek." Hej bell! A mi lakásunk is vendégszeretői gondoskodással fogadta 1944-ben az 500 kg-os láncos bombáitokat a Szabolcs utcában.
Peter8811
2015. október 01. 06:47
Ki ez a Door Bell?
august
2015. október 01. 06:02
Valaki kérdezze meg ettől a nagykövettől, náluk is menekültnek hívják látatlanba azt, aki illegálisan akar átkelni a határukon? Ha igen, akkor miért lövik le őket? Anélkül, hogy megvizsgálnák hogy menekül-e valahonnan?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!