Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Tisztázzuk ezt a Lázár-dolgot

2015. július 09. 17:08

Lázár János egyszer valamikor berepült a parlamentbe Rapcsák András esernyőjén, mint a csudálatos Mary Poppins. Interjú.

2015. július 09. 17:08
Tarlós István
Tarlós István
Origo

Lecseréli a háziorvosát Lázár Jánosra?

Tisztázzuk ezt a Lázár-dolgot. Egy politikai közösséghez tartozunk, feleslegesek ezek a viták, és nem is egészen értem Lázár Jánost. Nem vagyunk egymásnak felettesei, az életpályánk sem keresztezi egymást. Egyszer valamikor berepült a parlamentbe Rapcsák András esernyőjén, mint a csudálatos Mary Poppins, és az utóbbi egy évben eléggé próbára teszi a képességeit az a feladattömeg, amit a nálánál jóval nagyobb szellemi kapacitású miniszterelnök kiszignált rá.

Nem tudom, miért foglalkozik olyan ügyekkel, mint a BKV, amihez nem is nagyon ért, és nem is igazán a kompetenciája. Lázár János tehetséges ember, de ha annyira szereti Budapestet, amennyire hangsúlyozza, inkább arra kérem, gondoskodjon róla, hogy fontos fővárosi fejlesztések ne heverjenek hetekig-hónapokig az általa vezetett minisztérium asztalán. Ha ebben meg tudunk egyezni, akkor barátok leszünk. ()

Olvasta a 2024-es budapesti olimpia 1300 oldalas megvalósíthatósági tanulmányát?

Elhinné, ha azt mondanám, hogy igen?

Nem. De kíváncsi lennék, mi győzte meg, hiszen tavaly ősszel még életszerűtlennek nevezte a rendezés felvetését, most pedig már támogatja.

Mindenáron szeretne egy ellentmondást kidomborítani, de közben megfeledkezik arról, hogy a NOB tavaly év végén elfogadott határozata más megvilágításba helyezi a kis- és közepes fővárosok rendezési lehetőségeit. Ezt a határozatot elolvastam, de most sem mondom, hogy biztosan megnyerjük a rendezést. Óvatos optimizmusra intek mindenkit, mert egy kilenc év múlva rendezendő olimpiáról van szó, még a helyszínről is csak két év múlva döntenek.

A magyar sportolók megérdemelnék, ráadásul Magyarország az egyetlen, száznál több aranyérmet nyert ország, amelyik még nem rendezett olimpiát. Ami az építkezéseket illeti: ami eddig is tervben volt, fel fog gyorsulni, ami meg nem, az meg fog valósulni, és ez mind itt marad a városnak. A költségekhez a NOB is komoly fedezetet nyújt, nem kell mindent a magyar adófizetőknek állni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!