Még soha egy téma sem hergelte fel ennyire a magyarokat, vagy tévedek?

2015. július 15. 18:18

Az a benyomásom, hogy ez a menekült- és kerítésügy sokkal jobban felidegelte a magyar embereket, mint korábban bármi.

2015. július 15. 18:18
Gazda Albert
Cink

„Úgyhogy mindezek alapján azon kezdtem morfondírozni, volt-e hasonló dolog az elmúlt években bármikor, és nemcsak úgy nézve, hogy ami ennyire szembeállította volna az embereket, és kihozta volna belőlük az idegbeteget. Hanem abból a szempontból is, hogy ennyire egyeduralkodóvá tudott volna-e válni bármi a mindennapi politikai diskurálásban.

A magam részéről hosszasan gondolkodtam ezen, de nem tudok ilyet. Visszafelé menve az időben eszembe jut a netadó és vidéke, a rezsicsökkentés, az őszödi beszéd – a maga szerteágazó fejle- és következményeivel –, a szociális és a kettős állampolgárságos népszavazás, a kokárdák és a polgári körök környéki hajcihő, a Tocsik-ügy, a taxisblokád és sok hasonló. Bár mindet fajsúlyosnak érzem – Őszöd például nemcsak zavargásokhoz, hanem a teljes politikai szisztéma összeroppanásához és újjáalakulásához vezetett –, ennyire indulatos és merev szembenállást nem bírok felidézni.

Igaz, én soha nem tudtam mit kezdeni azokkal a megközelítésekkel – az első Orbán-kormány viharos bukása után kezdtek ezek közszájon forogni –, hogy a politika családokat szakít szét és barátságokat tesz tönkre. Nekem soha nem okozott gondot szóba állni senkivel, aki alapvetően mást gondolt a világról és benne Magyarországról. Ha liberálisabb volt nálam, attól sem lettem engesztelhetetlen, ha konzervatívabb, attól sem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2015. július 16. 13:26
Cink-Albi, ez a "Még soha..." nagyon hamisan cseng...!
catalina9
2015. július 16. 13:09
Az a benyomásom, hogy ez a menekült- és kerítésügy sokkal jobban felidegelte a magyar embereket, mint korábban bármi. " Nekem meg az a benyomásom, hogy Gazda Elvtárs és a többi balliba megpróbálja hergelni a magyar embereket.
puszika
2015. július 16. 11:23
Nekem meg az a benyomásom Gazduram,hogy ön elvesztette a józan ítélőképességét!! Nagy hiba!! Úgy is kezeljük!!
vigyor
2015. július 16. 08:06
Jesszusom, persze, hogy indulatos lesz az ember, amikor a Molnár Csaba nevű humanoid nyilatkozik mondjuk. Az a Molnár, amelyik nagyjából három hete még azt rikoltozta, hogy a menekült kérdés álprobléma, politikai marketing, hisztéria keltés. Na ez az izé ma bejelentette, hogy a csodás csapatával az EB-hez fordulnak, mert a kerítés pengés lesz. Az indoklása az, hogy a kerítés senkit sem állít meg, viszont életveszélyes sérüléseket tud okozni. És a szeme sem rebbent ekkora önellentmondás kimondásakor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!