A bizalomvesztés stációi

2015. június 30. 07:17

Lázár Jánosnak a Norvég Civil Alap működéséért felelős hazai civil szervezeteket illene megkövetnie.

2015. június 30. 07:17
Szilágyi Richárd
Magyar Nemzet

A Miniszterelnökséget vezető miniszternek nagy eséllyel hamarosan bocsánatot kell kérnie. Nem a lézerblokkolóval felszerelt luxusautóért (azt már lecserélte), nem az elhíresült »aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér« kijelentéséért (azt félreérthetőnek nevezte, ráadásul valóban a szövegkörnyezetéből kiragadva idézték), nem is a drága külföldi szállodai szobákért (az arra költött közpénzt visszafizette), és még csak nem is a riasztó állapotban lévő államért. Lázár Jánosnak a Norvég Civil Alap működéséért felelős hazai civil szervezeteket illene megkövetnie. Tavaly legalábbis arra tett ígéretet, »amennyiben a vizsgálatok tisztázzák a külföldi forrásokat osztó szervezeteket, akkor kénytelenek leszünk bocsánatot kérni«.

Ismert, az általa felügyelt Kormányzati Ellenőrzési Hivatal ugyan feljelentést tett az ügyben, de a nyomozás azóta sem vezetett eredményre, most pedig az ügyészség sem talált törvénytelen működésre utaló jeleket az érintett civil szervezeteknél. Függetlenül a balliberális sajtó menetrendszerű hőzöngésétől, az vitán felüli, hogy minden közpénz (legyen az hazai, uniós vagy éppen norvég forrásból származó) sorsát alaposan ellenőrizni kell. Nem lehet politikai érdek vagy pártállás alapján különbséget tenni a civil, a roma vagy éppen a paralimpiai ügyek vizsgálatánál, mert az megrendíti az emberek igazságba vetett hitét. A köz bizalmának aprónak tűnő megrendülései pedig előbb vagy utóbb a teljes bizalomvesztés irányába vezetnek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyetmondok
2015. június 30. 15:35
Jó,jó,senki se gondolta komolyan...,valószínű,hogy valami miatt aznap kellett villantani valamit a nagy Putinnak,hogy mi is ki merjük küldeni rájuk a készenlétiseket,mert azért a nagy Putin az ilyen idegen ügynököket rendesen kiba....a ám az országábul. Biztos Paks II miatt,vagy a gázár,rezsicsöki,stb.,mindegy is...nem köll belőle nagy cuccot csinálni,úgyis tudta mindenki,hogy kamudli az egész.
Tintamin
2015. június 30. 15:24
Pofamleszakad, mekkora iranyvaltas az alcivilezes utan. Kurvahiteles...
várúr
2015. június 30. 14:21
A MN átvette a rági hazugságot. Lázár szó szerint azt mondta: Az a politikus, aki nem vitte semmire és kizárólag politikából akar megélni... Az MN-t is utolérte a (tulajdonosi) sors. Ócska szennylap lett belőle.
drkovax
2015. június 30. 09:46
"... csak adminisztrációs hibákat találtak ..." Ilyenkor azért a NAV még puhányabb napjain is (joggal) kivet némi büntetést. Különösen, hogy az adminisztrációs hibák (hiányzó, félredatált, szabálytalanul javított iratok, stb.) mögött mindig valami más - sokkal nagyobb - sumákság lapul. Az ügyészség ezek szerint minden tételnél elhitte a "jaj, tévedtünk" szöveget. Lehet, igaza is volt. De aki ezután "fideszes ügyészség"-ről papol, az akár előre is lehúzhatja magát ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!