Közös

2015. május 31. 15:58

Visszatérő motívum a felháborodás, mely szerint a holokauszt ismételt felemlegetésének egy célja van: Magyarország, és vele együtt a magyarok kollektív, generációkon átívelő bűnösségének sulykolása.

2015. május 31. 15:58
Szekeres Zsolt
Tumblr

Miért idegenkednek mégis sokan ettől a tárgytól, vagy még inkább magától a témától? Visszatérő motívum a felháborodás, mely szerint a holokauszt ismételt felemlegetésének egy célja van: Magyarország, és vele együtt a magyarok kollektív, generációkon átívelő bűnösségének sulykolása. Ha van is, aki valóban kollektíven bűnösnek tartja a ma élő magyarokat azért, ami akkor történet, az téved. Az emlékezés lényege nem a bűnösség újratermelése és internalizálása, hanem a tanulságok levonása, ami megteremtheti az esélyt arra, hogy jobban alakítsuk közös ügyeinket ebben az országban, ami egyszer nagyon, nagyon rossz útra tévedt.

Hogy bánunk ma a kisebbségekkel? Mennyire élhetik meg szabadon a többségétől eltérő identitásukat? Hogyan tekintünk a szegregációra? Mit gondolunk, milyen mértékig felelős az állam az egyes polgárok életéért és döntéseiért? Mi az a határ, amin túl a polgároknak nem szabad együttműködniük a hatalommal? Milyen apró jelek előzték meg a tragédiát? Látunk-e ilyeneket ma a magyar közéletben, vagy bárhol a világon? Egy ilyen kurzuson ezekre a kérdésekre is választ lehet keresni, azt pedig aligha tagadhatja bárki, hogy a köz ügyein való gondolkodás káros vagy kotraproduktív lenne. Az pedig egyenesen nonszensz, hogy az órán meg lehetne valósítani a nemzetiszocialista rendszer bűneinek nyilvános tagadásának bűntettét – elég csak egy pillantást vetni a Btk. 333. §-ra, és helyére kerül a dolog.

Úgy gondolom, hogy bátor és becsülendő lépés volt a Pázmány részéről ennek a kurzusnak a meghirdetése és kötelezővé tétele. Magyarország ma súlyos bajban van – több millióan élnek szegénységben, az ország nagy részei menthetetlenül leszakadnak, sokan úgy érzik, az állam magára hagyja őket. Magyarország fő ellenzéki ereje ma egy olyan párt, amelyik éppen báránybőrbe bújik ugyan, de lényegében ugyanaz az ordas farkas, amelyik egyszer már tönkretette a közös hazánkat. Rengeteg körülmény adott ahhoz, hogy megint nagyon rossz irányba forduljon minden. Ilyen körülmények között pedig létfontosságú, hogy legalább egy generációnyi távolságra maradjunk a tragédiától.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2015. június 01. 12:55
Úgy a kommunista szocializmus, mint a holokauszt(szekta)hit UGYAN ARRÓL A TŐRÖL FAKAD. Arról van szó, hogy a zsidók levetnék magukról a zsidóságukat, de az levehetetlen: aki zsidónak született, az zsidóként is fog meghalni. És ha már levehetetlen, akkor hajrá CIONIZMUS! Két világ áll szemben egymással: a nem-zsidók és a zsidók világa. Ez utóbbi széterített az egész világon. Most a világ feletti hatalmat akarják megragadni és azt legalizálni. A nem-zsidónak örülnie kell, hogy ez így történik és boldognak kell lennie, hogy a zsidóknak dolgozhatnak most és majd. Itt, Magyarországon, egyedül tőlünk, magyaroktól függ, hogy a zsidóknak sikerül-e uralmukat érvényasíteni.
Wendriner
2015. június 01. 09:19
"Úgy gondolom, hogy bátor és becsülendő lépés volt a Pázmány részéről ennek a kurzusnak a meghirdetése és KÖTELEZŐVÉ tétele". Kötelező kis idiótám!
Peter8811
2015. június 01. 07:46
"Visszatérő motívum a felháborodás, mely szerint a holokauszt ismételt felemlegetésének egy célja van: Magyarország, és vele együtt a magyarok kollektív, generációkon átívelő bűnösségének sulykolása." Bizony, így igaz, és ezzel a holokauszt kollektív bűnelmélettel magatok 2000 éves vérbűnét szeretnétek magatokról lemosni, de ez nem megy mert arcodon látszik ma is hersegve szívnátok a Jézusi vért, ahogy láng lelkű nagy költötök megénekelte rólatok a Mély szar című versében ahova igen sok munkával sikerült eljutnotok.
Dénia
2015. június 01. 07:08
"Visszatérő motívum a felháborodás, mely szerint a holokauszt ismételt felemlegetésének egy célja van: Magyarország, és vele együtt a magyarok kollektív, generációkon átívelő bűnösségének sulykolása. " Konkrétan ez történik, napi szinten. Pedig még csak az sem igaz, hogy ne nézett volna szembe az ország a történtekkel, és az akkori karhatalom részvételével a történtekben. Más se csinált az ország a háború óta a témában, csak szembenézett és szörnyülködött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!