Ez Európai?

2015. május 22. 09:50

A balliberális magyar képviselők, akárcsak elődeik (Gurmai Zita, Göncz Kinga…) a belpolitikai sikertelenségüket hordják ki Nyugat-Európába és szokás szerint percenként feljelentik hazájukat.

2015. május 22. 09:50
Stefka István
Stefka István
Az Öreg

A balliberális magyar képviselők, akárcsak elődeik (Gurmai Zita, Göncz Kinga…) a belpolitikai sikertelenségüket hordják ki Nyugat-Európába és szokás szerint percenként feljelentik hazájukat. Ehhez képest Szanyi Tibor szocialista EP képviselő egy üdítő kivétel. Azt mondta a PestiSrácok.hu Strasbourgban tartózkodó újságíróinak, hogy ő nem szeretné lejáratni hazáját, mert az visszájára fordulhat, de persze otthon ezerrel támadja az Orbán-kormányt. Meg kell hagyni, Szanyinak van valami érzéke a politikához.

Nem sok szót érdemel a túlmozgásos Guy Verhofstadt, a liberális fració vezetőjének magánszáma. Talán annyi, hogy hozta önmagát, lobogtatta a nemzeti konzultáció kérdőívét és idézgetett belőle, természetese rossz fordítással. Így vádjai messze voltak a valóságtól. Na így együtt – még Frans Timmermanns, Gianni Pitella, Jávor Benedek (LMP) és a többiek – ők képviselik az európai baloldal ezer színárnyalatát, minőségileg messze-messze elmaradva a valamikori erős baloldaltól.

A magyar miniszterelnök világosan látta, amikor a sok mocsoközön után így válaszolt:»(…) sohase mernék ilyen hangon beszélni az Önök országában.« Igen, az egymás iránti tisztelet, az európaiság, a civilizáltság, egy ország történelmének, hagyományainak alapos ismerete, nos, ezek hiányoznak ezekből az emberekből. A 2008-as, az Egyesült Államokból induló gazdasági világválság, ami Európát és bennünket letarolt, világosan jelezte: a liberalizmus csődöt mondott. Nem szavazz rájuk a kutya se, de azért hangjukat továbbra is hangosan hallatni akarják. Továbbra is fő céljuk a társadalmi feszültség növelése, majd a hatalom visszaszerzése.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2015. május 22. 12:37
Aki lejáratta Magyarországot, az a püffedt pávatáncos maga. A felcsúti kocsmastílusával, a szánalmas elmerohamaival. Már csak az kellett volna, hogy egyik kezét zsebre dugva szotyit köpködjön. Akkor lett volna igazán önmaga a falusi.
Dénia
2015. május 22. 12:21
"EP képviselő egy üdítő kivétel. Azt mondta a PestiSrácok.hu Strasbourgban tartózkodó újságíróinak, hogy ő nem szeretné lejáratni hazáját, mert az visszájára fordulhat, de persze otthon ezerrel támadja az Orbán-kormányt." Ezt mondta a Szanyi? Akkor miért nem magyarázza el ezt az evidenciát a többi hígagyúnak is? Kezdve az Újhelyivel, akinek volt pofája megint azt mondani az ep-ben, hogy ne adjanak Magyarországnak pénzt. Ezért börtön járna szerintem.
Nemzeti Mutyikos
2015. május 22. 12:10
ne' ma' kipofazis megint? a stefka ugynok elvtars!!
balbako_
2015. május 22. 11:28
Nyugi! Ott is leszarják őket. Szanyi már rájött...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!