Lesz-e magyar feltámadás?

2015. április 05. 13:31

A magyar emberek semmivel sem tehetségtelenebbek, mint Európa bármelyik népe, de a tehetséget sokkal rosszabbul tudják átfordítani teljesítménybe, ami döntően rendszer-probléma.

2015. április 05. 13:31
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

„A kérdés maga tipikusan jobboldali blaszfémia, de ugorjunk most át ezen. (Az, hogy a nacionalizmus legkésőbb száz éve nálunk is bekebelezte Krisztust meg a katholikosz egyházat, tehát az ilyen kérdések elől nem fut el visítva a nagyérdemű, hanem inkább könnyes szemmel dalol egy opportúnusat, nem újság.) Fontosabb, hogy Magyarországnak semmi oka, hogy ne legyen legalább olyan sikeres ország, mint bármelyik a világon, és különösen Európában, ehhez pedig summa summárum a patriotizmust kell erősíteni, és a nacionalizmust gyengíteni.

A patriotizmus a jól rendezett nemzeti értékteremtésnek való elkötelezettség, a nacionalizmus a nemzet manipulálásának Ersatz politikai programja (pótszer). A patriotizmusban egyensúlyra lel a magánérdek szolgálata és a közérdek iránti személyes elkötelezettség, a nacionalizmusban meghal az értelem. A patriotizmus annak belátása, hogy az egyén és közösségei egymásra vannak utalva, a nacionalizmus a közszédítés ideológiája, amelynek örvén folyhat gátlástalan közrablás, népcsoportnak népcsoport ellen való uszítása, ostoba és gyakran aljas politikai messiások nyilvános felkenése.

Én lassan húsz éve keresztül-kasul járom a világot munkavégzés apropóján (korábban mint kutató, aztán mint vállalati tanácsadó). Azt kell mondanom ez alapján, semmi baj Magyarország adottságaival, ideértve magunkat, magyarokat. Ez az ország Európa egyik gyöngyszeme lehetne, ha magunk is hinnénk magunkban (mindenki maga magában és a közösségeiben), és kevésbé ülnénk fel a széltoló politikusoknak. A magyar emberek semmivel sem tehetségtelenebbek, mint Európa bármelyik népe, de a tehetséget sokkal rosszabbul tudják átfordítani teljesítménybe, ami döntően rendszer-probléma.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. április 06. 20:10
Péter bácsi olyan, olyan harmad-, másodpilóta kinézeted van csak nem Germanwingszed van.
sine ira et studio
2015. április 06. 11:45
Nem feltámadnunk kellene, hanem élni végre, egy kicsit a jelenben is.
bakonyibetyar
2015. április 06. 10:58
Sokszor találkozhatunk trendynek tartott megfogalmazásokkal, Pl. "Európai vagyok, nem magyar" " Világpolgár vagyok" stb. Aki ilyeneket hangoztat, azokban - sokszor nem is burkoltan - jelen van a magyarság lenézése, a magyarok, MO. iránti gyűlölködés, Némelyik ilyen rasszista kirekesztő óvszerszökevény nívótlan irodalmi, képzőművészeti, tudatipari"munkásságát" ebben az országban kitüntetéssel "reagálják"ék le, ahelyett hogy jól megérdemelt méltó büntetésben - börtön,lopott vagyon elkobzása, magyar állampolgárságtól megfosztás, az országból való végleges kitiltás stb.- részesítenék őket. Magyargyűlölő európaiak és világpolgárok: kívül tágasabb, húzzatok már el, ha van elég bátorságotok. Külhonban, ahol tényleg a TELJESÍTMÉNY számít, két perc alatt kiderülne, hogy milyen szánalmasan TEHETSÉGTELEN, felfuvalkodott senkik vagytok! De ti csak azt hajtogatjátok, hogy milyen sz@rul vagytok itt - az "idehaza" kifejezést persze gondosan kerülitek. Közben -manipulálva az ostoba Nyugati világot- jót röhögtök, mert igazán csak nálunk és rajtunk élősködhettek.
bakonyibetyar
2015. április 06. 10:29
A nacionalizmus szerintem nagyon is pozitív érték, az egészséges nacionalizmust még Aczél-Appel György elvtárs elismerte, pedig is őbele nem sok magyar érzület szorult. Én is büszke vagyok magyarságomra, pedig benne is többféle etnikum kavarog, de a MAGYAR ÉRZÜLET az igazán FONTOS, a többi MELLÉKES. Akkor menne előrébb a hazánk, ha mindenkiben - származástól, vallástól függetlenül lenne valamennyi MAGYAR ÉRZÉS, és arra lenne büszke, ha a világ egyik legtehetségesebb NEMZETÉHEZ tartozik. Ui. mi régebben - sok népséggel ellentétben - tényleg nemzet voltunk. Hogy kik züllesztették le a saját szintükre ? Hát nem a magyarság barátai, nekik az a jó, ha a keresztény magyar embert saját hazájában, az általunk jó szándékkal befogadott, hazátlan idegenek és szekértolóik kirekesztik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!