Hoz-e Merkel selyemzsinórt?

2015. január 26. 15:42

Orbán is, Merkel is sokat látott, vén róka, nem fognak összeveszni holmi európai értékeken, inkább érdekeket néznek majd.

2015. január 26. 15:42
Bernard Gui
Tutiblog

„Emellett Merkel mégsem legyinthet csak úgy az Európai Néppárt egyik legerősebb nemzeti pártjára és jelentős frakcióbeli csoportjára. Valószínűleg az európai értékek emlegetése maximum egy odavetett, »Viktor, csináld óvatosabban!«, illetve »Próbálj meg kevesebb marhaságot beszélni, inkább figyeljenek arra, amit csinálsz!« -szerű megjegyzésben fog kimerülni, és az ideológiavezérelt balos ideálok helyett egy szentszövetségi alapú, hagyományos, pragmatikus diplomáciai tárgyalásra kerül sor. Orbán is, Merkel is sokat látott, vén róka, nem fognak összeveszni holmi európai értékeken, inkább érdekeket néznek majd.


Mert eközben éppen fogyatkoznak Merkel szövetségesei az unióban, a vele egy oldalon álló Cameron euroszkeptikus húrokat penget, a szomszédban az erőtlen, balos Hollande van hatalmon, aki nem kedveli kifejezetten a német kapitalizmus-felfogást, a görögök most választották maguknak vöröscsillagot meg a bellacsáót, szóval figyelmeztető jelek vannak bőséggel, hogy ostor helyett most a cukorka ideje jött el a periféria országai felé.

Meg kell becsülni a megmaradt szövetségeseket.


Selyemzsinórt tehát tutibiztos, hogy nem fog Merkel hozni egy zajos, de végső soron megbízható szövetségesnek, akinek úgyis magas a legitimitása, a következő években ott fog még ücsörögni 14 embere az Európai Néppárt frakciójában. De egyáltalán hogyan is képzelték ezt a selyemzsinórt? Idejön Merkel, találkozik a Demokratikus Kerekasztal lovagjaival, az asztalra csapnak, majd az Orbán–Merkel-találkozón közli Orbánnal, hogy te, tényleg mondjál már le március 15-ig, és add át a kormányfői tisztet Bajnainak, Bokrosnak Lovas Zoltánnak?”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2015. január 27. 10:03
Előbb fog csadort hordani.
teljesenertelmetlen
2015. január 26. 21:19
csak álmodnak. Nem kell velük foglalkozni.
indiáner
2015. január 26. 19:48
Péniszgyűrűt hoz, utána bevonszolja a függöny mögé.
alex.leopardi
2015. január 26. 19:22
kotont hoz a ballibsiknek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!