Külföldi szervezetek akartak lejáratni

2014. december 20. 13:52

Külföldi szervezetek már többször próbáltak a lejáratásomra olyan, a személyemhez kötődő eseményeket kreálni, amelyek soha nem történtek meg. Interjú.

2014. december 20. 13:52
Pintér Sándor
Magyar Nemzet

Polt Péter legfőbb ügyész szervezésében két hete zajlott korrupció elleni nemzetközi konferencián a sajtó szerint André Goodfriendre, az Egyesült Államok budapesti ügyvivőjére célzott, amikor a korrupcióval való gyanúsításról szólva úgy fogalmazott: vigyázni kell a karaktergyilkossággal, azzal, ha a nemzetközi együttműködésen belül ilyen jellegű eszközöket és módszereket próbálnak felhasználni. Megmagyarázná, hogy mire utalt utóbbi gondolatával?


Előadást tartottam, nem párbeszédet folytattam. A meghívott hallgatósághoz szóltam, általánosságban ismertettem a kérdéssel kapcsolatos véleményemet. Álláspontom szerint egy államhatalmi szervezeten belül a korrupció ugyanakkora veszélyt jelent, mint az, ha ártatlan embereket próbálnak korrupció gyanújába keverni vagy más méltatlan üggyel meggyanúsítani. Ezt én is átéltem, mert külföldi szervezetek már többször próbáltak a lejáratásomra olyan, a személyemhez kötődő eseményeket kreálni, amelyek soha nem történtek meg.

Elmondaná, hogy mi történt konkrétan?

Nem.

Mégis mibe akarták belekeverni?

Most például egy közeljövőre időzített lejárató akcióról volt szó, az illetők pedig már arra kényszerültek, hogy felhagyjanak ezzel a tevékenységükkel. Így a konkrét történet már érdektelen, nem akarok a »nem zörög a haraszt« elnevezésű társadalmi értékítélethez magam is hozzájárulni.

A kormány a Belügyminisztériumot jelölte ki, ön pedig szeptembertől a rendvédelmi szerveken belüli korrupció kiszűrését végző Nemzeti Védelmi Szolgálatot bízta meg a jelenség elleni nemzeti stratégia kidolgozásával, valamint az állami, közszolgálati berkekben jelentkező visszaélések felderítésével és megakadályozásával. Mutatott-e érdeklődést állami szintű korrupciót emlegető szövetségesünk a szolgálat tevékenysége és a jelenség elleni fellépése iránt?

A szolgálat nem nyilvánosan, esetenként titkosszolgálati eszközöket, módszereket használva végzi tevékenységét, amit elsősorban az általuk ellenőrzött szervezetek munkatársai érzékelnek. Mindazok ellen, akik törvényt sértenek, büntetőeljárás indul. Az elbírált ügyek nyilvános statisztikai adataiból bárki meggyőződhet arról, hogy jó eredményei vannak a vesztegetési ügyekben folytatott eljárásoknak.

Tárt fel a polgári elhárítás olyan nemzetbiztonsági kockázatot Orbán Viktor miniszterelnök környezetében, amelynek kivizsgálását a kormányfő egyik tanácsadója, Habony Árpád esetében az ellenzék sürgeti?

Tudomásom szerint Habony Árpád semmilyen tisztséget nem visel, nincs szerződéses jogviszonyban állami cégekkel, ezért az AH-nak sincs dolga a személyével. A miniszterelnök úr sem jelzett aggályt Habony Árpáddal kapcsolatban.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Eltünt
2014. december 21. 06:29
Amerika először a Orbán minisztert próbálta korrupcióval besározni ,nem jött össze utána Vida Ildikót a Nav elnökét szálltak ez se jött össze , utána a rendőrség miniszterét ez se jött össze .Várjuk ki következik ,ámerika megprobálja levadászni a minisztert az adóhívatal vezetőjét a rendőrség vezetőjét , gané ámerika mindenáron fogást keres a kormányon,fasiztázás nem jött be korrupció se ,újabb ötletek ugyan mik lesznek. Amerika a korrupció melegágya .
Eltünt
2014. december 21. 06:18
Külföldi szervezetek honnan kaptak infókat???? Vélhető hogy a magyarokat lejáratóktól ,az lehet amerikai cia ügynökhöz köthető is no meg a magyar honban vele komázó kormánybuktatók kapcsán is.
Nemzeti Mutyikos
2014. december 20. 22:43
csak nem a klotyobacsi kerte a jussat don sintertol?
Zoli atya
2014. december 20. 21:35
Pintérnek a térdéig lelóg a sara. A fickó kőkemény bűnöző, ha nem lenne állami funkci, rég megkapta volna a fekvő nyolcast. Túl sokat tud, nem találnak rajta fogást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!